Safari Zambia en Malawi

ongerepte natuur en wildlife!

 

Safari Zambia en Malawi – voor wie ‘the real Africa’ wil ervaren zijn Zambia & Malawi twee perfecte bestemmingen. Beide landen herbergen de mooiste  ongerepte natuur- en wildlife parken van héél Afrika. En ook belangrijk is dat Zambia & Malawi op reisgebied de veiligste landen ter wereld te zijn. 

Zambia biedt de safari liefhebber maar liefst 20 nationale parken èn de legendarische Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe vlakbij het historisch stadje Livingstone. Zo’n 740 verschillende vogelsoorten en circa 240 zoogdieren, in combinatie met een rijk geschakeerd oorspronkelijk landschap, maken Zambia & Malawi zonder twijfel tot een topbestemming voor het maken van een avontuurlijke safari rondreis.

Zambia & Malawi behoren tot de beste safari-bestemmingen in het hart van Zuidelijk Afrika.

Safari Zambia en Malawi met Mumbo Island - 12 DAGEN V.A € 3.295

 SAFARI ZAMBIA en MALAWI DOOR DE MOOISTE PARKEN…

SAFARI ZAMBIA EN MALAWI – 12 DAGEN

 

Hoogtepunten: Livingstone, Luangwa en Lake Malawi – Mumbo Island

Accommodaties: Luxe chalets en safari tenten

Dag 1-2: Victoria Falls, Livingstone

Aankomst Livingstone airport. Vervoer per auto naar Chundukwa lodge. Verblijf van 2 nachten op basis van vol pension en twee activiteiten: op dag 1 een sunset cruise op de Zambezi River en op dag 2 een bezoek aan de Victoria Falls met een lunch.   

 • Safari Zambia en Malawi
 • Safari-Zambia-en-Malawi
  Livingstone - brug over Zambezi tussen Zambia en Zimbabwe
 • safari zambia en malawi
  Mooie regenboog in de Victoria Watervallen
 • safari zambia en malawi
 • safari zambia en malawi
  Gapende baviaan in bos bij Victoria Watervallen
 • safari zambia en malawi
 • safari zambia en malawi
 • safari zambia en malawi
 • safari zambia en malawi

Chundukwa lodge ligt binnen de westelijke sector van het Mosi-Oa-Tunya National Park, ongeveer 17 km van de Victoria Falls, een van de zeven wereldwonderen. Met een breedte van 1700 meter is Victoria Falls het meest indrukwekkende watergordijn ter

wereld dat zich meer dan 100 meter loodrecht naar beneden stort in de Zambezi Gorge. 

De Tonga en Makalolo volkeren bewoonden dit gebied al eeuwenlang voor de Falls in 1855 werden ‘ontdekt’ door David Livingstone, die ze de naam gaf van zijn koningin. De lokale naam – waarnaar ook het nationale park is genoemd – luidt Mosi-Oa-Tunya  – ‘the Smoke that Thunders’ – een passende beschrijving van de enorme ‘spiralen’ waterdruppels die al vanaf een afstand van 30 km te zien zijn.

 

Dag 3-4-5: Track and Trail River Camp

Transfer naar Livingstone airport voor binnenlandse vlucht naar Mfuwe airport. Vanaf Mfuwe transfer naar Track and Trail River Camp, gelegen aan de oevers van de Luangwa Rivier met magnifiek uitzicht op Zambia’s beroemde South Luangwa National Park. Verblijf van 3 nachten in deze fraai gelegen accommodatie op basis van volpension, park fees, 2 game drive activiteiten per dag en wasserijservice. 

Zowel overdag als ‘s avonds staan safari’s op het programma. Voor de ‘ware avonturiers’  staat er ook een wandel-safari op het programma: te voet op zoek naar wilde dieren en hun sporen volgen door de bush, onder de beschermende begeleiding van een gewapende ranger.

Track en Trail River Camp is een van de weinige lodges die safaris organiseert voor amateur-fotografen. Doel is dat zij naar huis gaan met de best mogelijke fotoresultaten. De lodge is het hele jaar door geopend met inbegrip van het ‘emerald’ (natte) seizoen. In deze periode verandert de natuur in de Luangwa Valley in een weelderig groen landschap dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op wilde honden en op de talloze soorten Afrikaanse en Europese gevleugelde ‘migranten’.

 

Dag 5-6-7: zikomo Camp – zuid luangwa

We maken een transfer per jeep door een schilderachtige natuur van dwars door wildlife areas met als bestemming Zikomo Camp. Tijdens deze game drive is de kans groot dat we veel wilde dieren zullen zien in een zeer afwisselend landschap.  Na een paar uur rijden bereiken we Zikomo Camp, met een schitterend uitzicht op de Luangwa River en z’n bewoners. 

We verblijven 3 nachten in Zikomo Camp, inclusief alle maaltijden, park fees, wasserijservice en diverse ochtend- en avondactiviteiten. 

 • safari-zambia-malawi
 • safari-zambia-malawi

Door de afwezigheid van hekken kan het wildlife hier vrij en ongehinderd komen en gaan, ook  onder de loopbruggen door. Olifanten, nijlpaarden, leeuwen en kleine antiloopsoorten zoals de bushbuck en de puku, worden regelmatig gespot in het camp. Dagelijks worden ochtendwandelingen en avondsafari’s (drives) georganiseerd.  De voornaamste activiteit in dit park is de inmiddels legendarisch geworden wandel-safari.  De deelnemers worden altijd begeleid door een professionele gids en een gewapende scout (leeftijd minimaal >12 jaar).

 

Dag 8: Transfer naar lilongwe – kiboko town hotel

Vandaag verlaten we de wildernis van Zuid Luangwa en het fraai gelegen luxe Zikomo Camp en rijden we naar Liliongwe, waar we een nacht zullen verblijven in het Kiboko Town hotel. 

Dag 9-10-11: MALAWI – Mumbo Island

Vandaag rijden we verder naar Monkey Bay in Malawi, gevolgd door een bootreis naar Mumbo Island, onze bestemming  voor de volgende 3 nachten. 

Mumbo Island is onderdeel van Lake Malawi National Park dat vermeld staat op de National World Heritage Site, omdat het gebied wordt gezien als het eerste ‘fresh-water marine reserve’ ter wereld. Lake Malawi bevat het grootste aantal vissoorten van alle meren op aarde, vermoedelijk meer dan 500. Dit gegeven maakt snorkelen en duiken tot een absolute must! Andere interessante activiteiten zijn sunset cruises, eiland-wandelingen en kayakken. En uiteraard vormen ‘luie uurtjes’ op je privé-strandje of in de hangmat op je veranda, ook een aantrekkelijk vooruitzicht.

 

Dag 12: Mumbo Island – Lilongwe

Met de auto rijden we naar Lilongwe voor aansluiting op de internationale vlucht.  Deze reis kan gerealiseerd worden in twee richtingen.

 

CHUNDUKWA LODGE

Chundukwa lodge biedt een schitterend uitzicht op de machtige Zambezi River en op enkele erin gelegen eilanden. De lodge telt 6 royale chalets met badkamer. Het Restaurant, lounge en bar stralen een gezellige sfeer uit. Ook voor ontspanning is volop gelegenheid, niet in de laatste plaats in en om het zwembad. Het management is in handen van de eigenaars, waarmee optimale persoonlijke service gegarandeerd is.

 • safari-zambia-en-malawi

 

TRACK & TRAIL RIVER CAMP

Track and Trail River  Camp is een intieme lodge, gerund door gastvrije Nederlandse eigenaars. De lodge beschikt over 4 comfortable family chalets met rieten dak en 5 luxueuze safaritenten, elk met een privé veranda van waar men geniet van een prachtig uitzicht op de Luangwa River die wemelt van wildlife en talloze vogelsoorten van de Afrikaanse savanne die hier neerstrijken.

Er is een prachtig restaurant met bar en een verhoogd zwembad met ligbedden en uitzicht op de Luangwa rivier.

Alle accommodaties beschikken over een badkamer, elektriciteit (220V), ventilator, thee- en koffie- apparatuur, muskietennetten en andere faciliteiten.

 

zikoma CAMP – luangwa

Luangwa North Camp is een intiem, comfortabel en uitzonderlijk rustig  toevluchtsoord op een van de ‘wildste’ (ongerepte) plekken in zuidelijk Afrika.  Deze unieke lodge, gelegen  biedt comfortabele chalets, elk met een privé terras dat uitzicht biedt op de Luangwa River. De stijlvol ingerichte chalets beschikken over een ventilator en een badkamer met douche en toilet.  

 • safari-zambia-en-malawi
 • safari-zambia-en-malawi
 • safari-zambia-en-malawi
 • safari-zambia-en-malawi
 • safari-zambia-en-malawi
 • safari-zambia-en-malawi
 • safari-zambia-en-malawi

De Afrikaanse smaakvol ingerichte chalets staan op vlonders hoog boven de grond. De lodge geeft de bezoeker een zeer speciale blik op het Afrika van weleer:  the Real Africa, onaangeraakt, onbedorven en onvergetelijk.

MUMBO ISLAND

Het camp is geheel opgetrokken in hout, chaume, riet en canvas. Het is gelegen op hoge rotsen, uitkijkend over het water. De hierdoor ontstane mix met de Afrikaanse bush schept  een ‘Robinson Crusoe’-achtige sfeer, waar een enorme rust van uit gaat. Aspecten die het gehele eiland tot één grote exclusieve beleving maken: privacy in een paradijs. 

Mumbo Island Camp neemt een plaats in onder de beste in zijn soort in Malawi en is lid van de prestigieuze portfolio ‘Wilderness Safaris’.

Mumbo Island, ongerept als het is, is het onbetwiste juweel van het Lake Malawi National Park. Het eiland is nooit bewoond geweest en verkeert nog steeds in z’n originele natuurlijke staat, overdekt door miombo woodland, zeer oude vijgenbomen en baobabs.

Safari Zambia en Malawi – 12 dagen 

Aantal personen

2

3

4

5

6

prijs

€ 3695

€ 3495

€ 3595

€ 3445

€ 3395

 

Kinderkorting: kinderen tot 13 jaar 20%

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen per jeep

Aankomstdata: dagelijks

SAFARI ZAMBIA EN MALAWI – 12 DAGEN

 

Inclusief:

 • accommodaties: 11 overnachtingen: 
  • 2 nachten Chundukwa lodge Livingstone
  • 3 nachten Track and Trail River Camp – South Luangwa
  • 3 nachten Zikomo Camp – South Luangwa National Park
  • 3 nachten Mumbo Island – Malawi
 • alle maaltijden
 • transfers per boot, auto en vliegtuig
 • park fees
 • all safari-activiteiten in speciale ‘open’ safari-jeeps
 • wasserijservice 

Exclusief:

 • internationale tickets
 • bar drankjes
 • visa
 • extra activiteiten zoals scuba diving (Mumbo Island)
 • dagtochten en spa-behandelingen (Mumbo Island)

Safar zambia en malawi

op maat safari's

Wilt u net even iets anders en uw eigen safari samenstellen? Aan de hand van uw wensen werken wij een safari rondreis OP MAAT voor u uit. Een reisvoorstel met de ‘highlights’ die u gekozen heeft, het type accommodatie dat het best bij u past en de reisduur die u wenst? 

De kracht van Safari Adventures ligt in de individuele en persoonlijke aanpak. Samen met u bedenken, plannen en organiseren wij uw droom safarireis naar Zambia en Malawi! 

Klik hier voor een offerte op maat en laat ons uw wensen weten!

WILDLIFE IN ZAMBIA

 

OFFERTE AANVRAGEN
MOOISTE WILDLIFE PARKEN VAN ZAMBIA

South Luangwa wordt ook wel het luipaardenpark genoemd, omdat je hier tijdens een game drive altijd wel een of meerdere luipaarden tegenkomt, maar het South Luangwa National Park heeft veel meer te bieden…

North Luangwa National Park is half zo groot als South Luangwa National Park en zonder twijfel een van de ‘wildste’ plekken van Zambia. Het park staat bekend om zijn enorme kuddes buffels en hoge concentratie roofdieren. Je treft er grote groepen leeuwen aan en de kans is heel groot om getuige te zijn van een ‘kill’. Ook ontmoet men er dikwijls het inheemse Coockson’s wildebeest.

Olifanten en luipaarden worden vaak gezien South Luanga en North Luangwa is hét domein van de hartebeest, reedbuck en eland. Wat de vogelstand betreft doen beide parken niet voor elkaar onder. North Luangwa National Park is wild en ongerept; er zijn slechts een paar wegen en je komt er gedurende een game drive weinig andere bezoekers tegen.

 

safari zambia en malawi

The Lower Zambezi National Park beslaat een oppervlakte van 4090 km2. Hier leven de meeste grote wilde dieren, waaronder ook de zeldzame wilde honden. Ook zijn er veel leeuwen en luipaarden; daarnaast is de vogelstand hier goed vertegenwoordigd.

De grootste attractie echter is zonder twijfel de grote Zambezi River met z’n uitstekende mogelijkheden voor game viewing en verschillende watersporten. Zo zie je aan de waterkant enorme kuddes – vaak badende – olifanten en grote scholen nijlpaarden.

Tijdens het kanoën of vissen in de Zambezi scheren visarenden over je hoofd. Ook de ‘island hopping’ buffel en de baterbuck komen hier regelmatig voor. En in tegenstelling tot andere parken, droogt de Zambezi nooit op, de rivier staat het hele jaar door borg voor voldoende watertoevoer ten behoeve van flora en fauna.

safari zambia en Malawi

Het Kafue National Park is met 22.500 km2 een van de grootste nationale parken in Afrika. The Kafue River, Lufupa en Lunga River zijn de drie hoofdaderen die het park tot leven brengen. De vogelstand in Kafue is spectaculair met meer dan 400 geregistreerde soorten.

In Kafue leven veel leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, cheetahs, nijlpaarden en tal van buffels en zebra’s. De Busanga Plains in het noorden vormen onbetwist hét highlight van Kafue. Dit schitterende wetland gebied huisvest ontelbare puku’s, roan antilopen, oribi en de zeer bijzondere Lichtenstein’s hartebeesten, sabelantilopen en kuddes wildebeesten.

Deze overvloed aan wild heeft een grote aantrekkingskracht op roofdieren, zoals de wilde hond, cheetah en groepen leeuwen. 

safari zambia en malawi

Livingstone – Victoria Falls… wordt beschreven als een van de 7 wereldwonderen…het grootst bekende ‘watergordijn’. Zo’n 540 mijoen kubieke meter (eind maart) Zambezi-water per minuut valt neer over de rand over een breedte van 1.8 km in een diepte van ongeveer 100 meter.

Het waterspektakel zorgt voor een aantal activiteiten in de area zoals sightseeing in de lucht (helicopter en micro light), wild water rafting (Zambia’s Rafting Adventures worden beschouwd als een van de Top Tien reiservaringen in de wereld), kanoën, bungy jumping…maar daarnaast kan men onder meer ook kiezen voor een loopsafari, vogelsafari of een safaritocht op de rug van een olifant.

 

Safari Zambia en Malawi

 

MEER VOORBEELD SAFARI'S

LUANGWA & LIVINGSTONE - 11 dagen v.a.         € 2.799

KAFUE - BUSANGA PLAINS EN ZUID LUANGWA - 11 dagen v.a. € 3.295

OP MAAT SAFARI'S

Email mij deze pagina link.