TARANGIRE NATIONaAL PARK

Tarangire Nationaal Park is het 6e grootste Nationale Park van Tanzania, waar zeer veel olifanten voorkomen, die zich vooral in de buurt van de Tarangire rivier laten zien, waar ze zich te goed doen aan het sappige gras en hun dorst kunnen lessen.

Tarangire Nationaal Park is minder bekend dan de Serengeti en de Ngorongoro krater, maar voor kenners is dit park een van de best bewaarde geheimen van Tanzania.

Tarangire Nationaal Park is een lang gerekt park op ongeveer 1,5 uur rijden van Arusha. Vanuit de zuidelijke moerassen kronkelt de Tarangire rivier richting het Burungimeer. Dit zoutmeer bevat groenblauwe algen en lokt van juli tot november duizenden flamingo’s. Vanaf de hoogste plekken in het park kun je op een heldere dag uitkijken op de kraterranden van de Ngorongorokrater en verder gelegen vulkanen als de Oldoniyo Lengai en Mount Meru. Zelfs de top van de Kilimanjaro kun je hier bij helder weer zien.

Wildlife

Naast de grote aantallen olifanten (meer dan 6.000) komen er in dit bijzondere fraaie park ook duizenden buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen, luipaarden en zelfs cheeta’s voor. Het park wordt versierd door de aanwezigheid van duizenden baobab bomen, waarvan sommige meer dan 10 meter breed zijn. Door de aanwezigheid van meer dan 450 vogelsoorten is Tarangire ook een paradijs voor vogelliefhebbers.

Oppervlakte park: ca. 2850 km2

Locatie: Afstand vanaf Arusha: ca. 1,5 uur

Activiteiten Tarangire Nationaal Park

Game Drives

De voornaamste activiteit door het Tarangire Nationaal Park is de game drive, met een open jeep of een 4-wheeldrive terreinwagen met een openklapbaar foto/filmdak op zoek naar de wilde dieren.

Wandelsafari’s

Onder begeleiding van een gewapende ranger is het mogelijk om wandelsafari’s te ondernemen.

tarangire-nationaal park

Tarangire Nationaal Park

Email mij deze pagina link.