SELOUS GAME RESERVE

Het grootste wild-en natuurpark van Afrika

De Serengeti en de Ngorongoro area met de wereldberoemde Crater hebben de naam, maar zeer veel diverse wilde dieren wild vind je ook in het zuiden van Tanzania, in het Selous Game Reserve. De selous is maar liefst drie keer groter dan de Serengeti en even groot als Zwitserland. Een groot voordeel van het maken van game drives, is dat je hier overal “off road” kunt rijden, dus niet op de paden hoeft te blijven. Dit geeft je de mogelijkheid om heel dicht bij de wilde dieren te komen. Nog een voordeel is dat het nog niet is ontdekt door veel toeristen, je bent dus vrijwel alleen in het grootste game reserve van Tanzania en heel Afrika!

Wildlife

In de Selous game reserve leven de meeste wilde dieren, grote aantallen olifanten (meer dan 60.000), buffels (meer dan 100.000) en gnoes (ook meer dan 100.000). De Big 5 is hier inclusief de zwarte neushoorn meer dan aanwezig, maar ook leeuwen, luipaarden, giraffes, zebra’s, kudu’s, hartebeesten, elanden, hippo’s, diverse gazellen, waaronder de sabel antilope en ook wilde honden worden hier regelmatig gezien. En, door de aanwezigheid van de Rufiji riveier en diverse grote meren komen hier grote aantallen nijlpaarden voor en krokodillen met een lengte van wel 6 meter lang. De Selous is uniek door het aantal en de diversiteit van dieren die kunnen worden waargenomen en door Selous kenners wordt dit gebied als de beste safari locatie in de wereld beschreven.

Rivieren en meren

Selous wordt gevoed door de Rufiji rivier, die uitmondt in de Indische Oceaan tegenover Mafia eiland. De rivier heeft midden in het park 5 meren gevormd. Dit is het populaire game-drive gebied. Hier vind je de meeste dieren. Omdat het hier een open terrein is en de leeuwen altijd in dit gebied te vinden zijn is dit een van de meest succesvolle plekken voor het spotten van een “kill”.

Bezoek Selous in het droge seizoen

De Selous is een ‘nat’ gebied en een aantal maanden (april en mei) bijna ontoegankelijk, maar in de overige maanden goed te bezoeken. Het gebied is zeer uitgestrekt, dus een aantal dagen met vele uren game-driven is nodig om de diverse gebieden van het park te zien. Het is een genot om hier rond te rijden en te genieten van de overweldigende flora en fauna. De Selous is een paradijs voor de Afrika & safari liefhebber!

Oppervlakte park: ca. 55.000 km²

Locatie: afstand vanaf Dar es Salaam naar ingang Selous per auto: ca. 6 uur

Selous Game Reserve activiteiten

Game drives

Door de uitgestrektheid van de Selous kun je hier meerdere dagen volop genieten tijdens een safari met een open terreinwagen, op zoeken naar de wilde dieren, die zich makkelijk laten zien, dankzij de grote aantallen, die hier aanwezig zijn

Boot safari’s

Als bezoeker van de Selous is het zeer aan te raden om deel te nemen aan een avontuurlijke bootsafari, waarbij je heel veel nijlpaarden, krokodillen, hagedissen en veel verschillende exotisch vogels zult zien

Wandel safari’s

Een wandelsafari is de manier om onder begeleiding van een ranger de wilde dieren van dichtbij te aanschouwen

 

animal-gazelle-wallpaper

 

 

 

Email mij deze pagina link.