SAADANI NATIONAaL PARK

Saadani is het enige wildreservaat dat aan de kust van Tanzania grenst. Het klimaat is er warm en vochtig waardoor er een unieke combinatie van flora en fauna bestaat.

Wildlife

In het Saadani National Park leven ongeveer 30 soorten grote zoogdieren, reptielen, heel veel exotische vogels, meer dan 40 soorten vis, de groene schildpad, de walvis en dolfijnen. Ook komen hier buffels, olifanten, leeuwen, zebra’s, bushbokken en verschillende antilopensoorten voor. Het kan zomaar gebeuren dat je ‘s morgens vroeg een olifant ziet badderen in de zee, of spelende apen op het strand en leeuwensporen in het witte zand.

Dwars door het Saadani park stroomt de Wami rivier waar weer heel veel nijlpaarden en krokodillen leven. Langs de oevers kun je grote hagedissen waarnemen en in overhangende takken zitten honderden nestjes met kleine vogels en hoog in de bomen zitten roofvogels die loeren op een prooi.

Oppervlakte park: ca. 1.100 km²

Locatie: afstand vanaf Dar es Salaam: ca. 3 uur

Activiteiten Saadani Nationaal Park

Game drives

Omdat dit park relatief klein is kun je het park met de wilde dieren in 1 dag met een open terreinwagen goed ontdekken.

Boot safari’s

Als bezoeker van Saadani is het zeer aan te raden om deel te nemen aan een avontuurlijke bootsafari, waarbij je heel veel nijlpaarden, krokodillen, hagedissen en veel verschillende exotisch vogels zult zien.

Wandel safari’s

Een wandelsafari is de manier om onder begeleiding van een gewapende ranger de wilde dieren van dichtbij te aanschouwen. Ook leer je dan het een en ander over de flora en fauna.

Saadani-boom-bij-zoutmeer saadani-waterbuffels

Email mij deze pagina link.