RUAHA NATIONAAL PARK

Het Ruaha Nationaal Park is door toevoeging van het Usanga game reserve het grootste nationale park in Tanzania, met de meeste olifanten in Oost Tanzania. Dwars door het parken stromen de Ruaha-, Mwagusi- en Jongomero rivieren die in het droge seizoen de voornaamste bron van water zijn. Het is een genot om aan het einde van een inspannende game drive dag te relaxen in een open rondavel aan de Ruaha rivier, met zicht op de nijlpaarden en de vele bijzondere vogels.

Wildlife

Naast de grote aantallen olifanten is Ruaha National Park een waar paradijs voor vogelliefhebbers, want er komen hier meer dan 500 verschillende soorten exotische vogels voor. Heel bijzonder is ook de Kudu, waarvan het mannetje prachtige spiraalvormige horens heeft en de sabel antilope met zijn lange gebogen hoorns. Ook is Ruaha een leefgebied van de bedreigde wilde honden. Andere wilde dieren die in Ruaha leven zijn leeuwen, luipaarden, cheetahs, giraffen, zebra’s, elanden, impala’s en jakhalzen. Neushoorns werden het laatst waargenomen in 1982 en zijn hier waarschijnlijk uitgestorven als gevolg van stroperij.

Oppervlakte park: ca. 20.226 km²

Locatie: afstand vanaf Dar es Salaam naar ingang Ruaha: ca. 10 uur. Vanaf Iringa: ca. 3 uur

Bereikbaarheid: met de auto in 1 ½ dag vanaf Dar es Salaam en in een uurtje met een binenlandse vlucht  

Activiteiten Ruaha National Park

Game drives

Door de uitgestrektheid van de Ruaha kun je hier meerdere dagen volop genieten tijdens een safari met een open terreinwagen, op zoek naar de wilde dieren.

Wandel safari’s

Een wandelsafari is de manier om onder begeleiding van een ranger de wilde dieren van dichtbij te aanschouwen

 

 

 

 

Email mij deze pagina link.