NGORONGORO CONSERVATION AREA + CRATER

De Ngorongoro Crater is onderdeel van de Ngorongoro Conservation Area, een uniek gebied waar de wilde dieren en de traditioneel levende Maasai gezamenlijk leven. Hier probeert men alles in stand te houden.

Wildlife grootste concentratie wilde (roof)dieren in Afrika

Vanaf de krater rand, op circa 2300 meter hoogte heb je een adembenemend mooi uitzicht over deze immens grote ‘levende’ krater. Bijna 700 meter lager leven ca. 30.000 verschillende wilde dieren, waaronder de Big-5 op de mosgroene uitgestrekte vlaktes, die worden doorsneden door kleine riviertjes, moerassen, bossen, en het witte Lake Magadi. 

De zeer vruchtbare grond in de Ngorongoro Crater is een ideale voedingsbodem en daarom wemelt het er van de wilde (roof)dieren, zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Maar ook olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, wildebeesten en nijlpaarden leven hier. De meeste van deze dieren kunnen de krater in en uit lopen via de steile kraterwanden. Giraffen kom je hier niet tegen, omdat deze met hun (te) lange poten, de steile krater niet kunnen afdalen.

Oppervlakte krater: ca. 260 km2

Locatie: afstand vanaf Karatu: ca. 30 minuten

 

Activiteiten Ngorongoro Area

Game drives

Jaarlijks willen duizenden mensen uit alle hoeken van de wereld de krater in om getuige zijn van dit prachtige wildlife spektakel en daarom is het slechts toegestaan om één gamedrive van maximaal 4-6 uur per dag te maken. Dit is overigens voldoende om de hele krater te ontdekken.

Wandel safari Ngorongoro kraterrand

Het is mogelijk om onder begeleiding een 2 uur durende krater wandeling te maken, waarbij je geniet van de prachtige natuur en diep in de verte van de wilde dieren op de kraterbodem. Bovendien heerst hier door de grote hoogte een aangename temperatuur van rond de 20 graden. Een leuke afwisseling van de game drives, waarbij je voornamelijk in de terreinwagen zit en staat turend naar de wilde dieren in een schitterende natuur.

Olduvai Gorge

Tussen de Ngorongo Crater en de eindeloze vlaktes van de Serengeti ligt de Olduvai kloof. Olduvai Gorge is één van de belangrijkste vindplaatsen van de prehistorische mens ter wereld en Oost-Afrika is dan ook de bakermat van de mensheid. Door de gevonden werktuigen en fossielen is gebleken dat het gebied rond de Olduvai Gorge een van de oudste plaatsen ter wereld is waar mensen gewoond hebben. Een bezoek tijdens een safari rondreis dus meer dan waard!

 

 

Email mij deze pagina link.

OFFERTE AANVRAGEN

*verplicht/

Budget in euro’s p.p., exclusief internationale vluchten