MIKUMI NATIONAAL PARK

Het Mikumi National Park is het 4e grote wildpark van Tanzania. Het is een zeer toegankelijk wildreservaat met een prachtige natuur, dat deel uit maakt van de veel grotere Selous game reserve. Mikumi wordt versierd door baobab bomen en de grootste baobab boom is te vinden op een van de campingplekken. Het Mikumi National park is een mooi en gevarieerd natuurpark en is uitstekend te combineren met een verblijf op Zanzibar, of in een strandresort aan de kust bij Dar es Salaam.

Wildlife

In het Mikumi National Park leven veel olifanten, maar ook buffels, giraffen, wildebeesten, sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s. Deze trekken weer roofdieren zoals leeuwen en luipaarden en er zijn zelfs groepjes wilde honden gezien. Op de neushoorn na kun je hier dus de Big 5 tegenkomen.

In de hippopool, waar je mag rondlopen, liggen nijlpaarden en krokodillen. Langs de oevers scharrelen exotische vogels, waaronder de bijzondere hamerkopvogel. Een prima plek voor een sundowner! Dwars door het park stroomt van het zuiden naar het noorden de Mkata rivier, die vervolgens overgaat in de Wami rivier en zijn weg zoekt naar de Indische Oceaan.

Oppervlakte park: ca. 3.250 km²

Locatie: afstand vanaf Dar es Salaam: ca. 4-5 uur

 

MIKUMI WILDLIFE CAMP

Ligging: Mikumi Wildlife Camp ligt vlakbij de ingang van het Mikumi Nationaal Park met een magnifiek uitzicht over de Mkata vlaktes. Voor de Boma (restaurant-bar-lounge) en het gezellige terras zijn twee drinkplaatsen waar dagelijks olifanten, buffels, impala’s en andere dieren hun dorst komen lessen. Ook leeuwen en hyena’s worden regelmatig voor de ‘deur’ waargenomen. Volgens kenners de beste plek om in Mikumi te verblijven. 

  • mikumi selous zanzibar

Faciliteiten: Mikumi Wildlife Camp heeft een prachtig Afrikaanse restaurant met bar en een lounge gedeelte met uitzicht op de drinkplaats. In het restaurant worden zowel lokale als internationale gerechten geserveerd. Tijdens een “Sundowner” op het terras rondom de kampvuurplek gaat het spotten van wilde dieren gewoon verder. Gun jezelf de tijd om hier uitgebreid van te genieten. Er is een klein zwembad met ligbedden, waar je na een game drive heerlijk gebruik van kunt maken.

Kamers: Er zijn negen van steen en riet gebouwde Afrikaanse ingerichte cottages met aparte badkamer voorzien van douche en toilet, 2 slaapkamers met een tweepersoonsbed en een slaapvertrek met 2-3 bedden, klamboes, ventilator, houten meubilair en privé veranda met zitje. Alle cottages zijn geschikt voor maximaal 5 personen (bijvoorbeeld 2 volwassenen en 3 kinderen).

MIKUMI NATIONAAL PARK

 

MIKUMI NATIONAAL PARK

MIKUMI NATIONAAL PARK

 

Email mij deze pagina link.