LAKE NATRON –Nationaal Park

MAASAI LAND MET DE HEILIGE BERG OLDOINYO LENGAI EN ROZE DWERGFLAMINGO’S

In het Lake Natron Nationaal Park ligt een zoutmeer op de grens tussen het Noorden van Tanzania en Kenia  in het midden van een vulkanisch maanlandschap in de Rift Valley. De bijzondere kleuren van Lake Natron zijn het gevolg van de blauwe algen die goed gedijen in het zoute water van dit meer.

Wandelen naar het meer, de beekjes, door gorges en langs watervallen op de nabijgelegen steile helling is een unieke ervaring. In het droge seizoen verdampt veel water uit het meer en het resterende water verzout.

In deze omgeving gedijen zowel micro-organismen zoals blauwalgen uitstekend. De pigmenten hiervan veroorzaken een diep rode kleur in de diepere gedeelten van het meer, en oranje in de ondiepere delen van het meer. Maar dat is niet alles wat er kleurrijk is: Lake Natron is de enige broedplaats van de dwergflamingo’s.

Elk jaar komen er twee miljoen dwergflamingo’s samen om hun eieren te leggen en te broeden. Ze eten de blauwgroene algen met rood pigment en zo krijgen zij de roze kleur. In Lake Natron is het landschap meer dan de wilde dieren de belangrijkste attractie. Het gebied rond het meer, dat wordt bewoond door het Maasaï volk is dor, verlaten en verschrikkelijk mooi.

ACTIVITEITEN LAKE NATRON Nationaal Park

  • Wandelen naar het meer en door Gorges
  • Zwemmen in kristalhelder water
  • Beklimmen van de Oldodoinyo Lengai

In het Lake Natron National Park ligt Afrika’s enige actieve vulkaan, de Ol Doinyo Lengai, ook wel de Berg van God en heilige berg van de Maasai genoemd. Ook al is deze berg veel minder hoog als de Kilimanjaro, door het losse grind en de steile klim is het een hele toer om de top van de Oldoinyo Lengai te bedwingen.

 

Lake Natron Nationaal Park

Lake Natron Nationaal Park

Lake Natron Nationaal Park

Email mij deze pagina link.