LAKE MANYARA NATIONAAL PARK

Het Lake Manyara Nationaal Park ligt op ongeveer 2 uur rijden van Arusha in de Rift Valley, een enorme scheur in de aardkost. Het Lake Manyara is een ondiep zouthoudend meer en is  daardoor een favoriet gebied voor grote groepen flamingo’s, die hun roze kleur krijgen van speciaal voedsel uit de zoutwatermeren.

Bij binnenkomst van het Lake Manyara vanaf de kant van Mto wa Mbu, een voormalige Maasai nederzetting, nu een leuk  dorp met veel kunstkraampjes, kom je door een dicht bos dat lijkt op een tropisch regenwoud, welke wordt gevoed door ondergrondse rivieren in plaats van hevige regenval.

Wildlife

In het dichte woud leven veel blauwe meerkatten, grote groepen bavianen, schichtige waterbokken en het aardvarken, een favoriete prooi van het geliefde luipaard die zich hier schuil houdt in de bomen.

Lake Manyara is ook befaamd om leeuwen die hier in de bomen klimmen om te rusten of om de omgeving af te speuren naar een ‘gewillige’ prooi.

Dankzij de vele vruchten die hier aan de bomen groeien zijn er ook veel Olifanten te vinden. Nijlpaarden bevinden zich nabij de Simba rivier, die hier het park binnenstroomt. In de rivierbossen zijn ook veel vogelsoorten te spotten, waaronder adelaars en visarenden.

Op de open savanne vlaktes rondom het meer lopen buffels, zebra’s, gnoes en giraffen. Naast diverse gazellen kun je hier ook de Dik Dik, de kleinste onder de antilopen, zien scharrelen.

In het zuidelijke gedeelte van Lake Manyara staan majestueuze Baobab bomen die het landschap domineren en waar ook heetwaterbronnen te vinden zijn. Midden in het park kun je op een mooie plek de benen strekken en de lunch gebruiken met de wilde dieren op de achtergrond.

Oppervlakte park: ca. 330 km2

Locatie: Afstand vanaf Arusha: ca. 2 uur

Activiteiten Lake Manyara NP

Game Drives

De voornaamste activiteit door het Lake Manyara park is de game drive, met een open jeep of een 4-wheeldrive terreinwagen met een openklapbaar foto/filmdak op zoek naar de wilde dieren en vooral leeuwen die zich hier in bomen verschuilen.

Wandelsafari’s

Onder begeleiding van een gewapende ranger is het mogelijk om wandelsafari’s te ondernemen.

Lake Manyara Nationaal Park

 

Lake Manyara Nationaal Park

Lake Manyara Nationaal Park

 

Email mij deze pagina link.