LAKE EYASI – woongebied van de bushmen 

Lake Eyasi is een soda houdend meer op ongeveer 1000 meter hoogte ten zuidoosten van de bekende Serengeti. Het gebied rondom het meer is net als de grote riftvallei gevormd door vulkanische activiteiten. De wanden van de riftvallei stijgen (tot 650 meter hoogte) indrukwekkend boven het meer uit. Lake Eyasi is niet het gebied voor het grote wild; hier leven vooral vele vogelsoorten aan de oevers van het meer. Lake Eayasi is vooral bekend om zijn bewoners, de Hadzabe die hier al meer dan 10000 jaar wonen. Ze communiceren door middel van klik geluiden en leven nog op traditionele wijze; ze jagen nog voor hun vlees, melken hun koeien, en eten de wilde vruchten uit de bossen rondom het meer.

Oppervlakte park: ca. 1050 km2

Locatie:

Activiteiten Lake Eyasi

wandelsafari’s

Lake Eyasi is een mooie omgeving om te wandelen door de afwisselende natuur rondom het meer. Liefhebbers van vogels zijn hier op de juiste plek! Er komen veel verschillende vogels, die je tijdens een wandelsafari kunt bewonderen!

bezoek Hadzabe (bushmen)

In de omgeving van het Lake Eyasi kun je daadwerkelijk beleven hoe de ‘Hadzabe’ (bushmen) al meer dan 10000 jaar overleeft. De Hadzabe mannen jagen nog met pijl en boog voor hun dagelijkse maaltijden, die voornamelijk bestaat uit gevogelte en bavianen vlees. De vrouwen verbouwen groentes en melken de koeien. Tijdens een bezoek aan de ‘bushmen’ kun je mee gaan jagen en mee eten van de gevangen prooi. Een Engelstalige gids vertelt over de gebruiken en gewoontes van deze unieke stam.

voorbeeld safari's Lake Eyasi

 

SONY DSC

Lake Eyasi – Hadzabe (bushmen)

 

Email mij deze pagina link.