KILIMANJARO BEKLIMMING 

In Kilimanjaro National Park ligt de hoogste berg de Kilimanjaro (5895m) en wordt ook wel ‘het dak’ van Afrika genoemd. De Kilimanjaro behoort ook tot één van de 7 Summits. De Kilimanjaro is een wandelberg en biedt iedere bergwandelaar de ultieme kans om in korte tijd de top op bijna 6.000 meter hoogte te bedwingen. De bekendste routes zijn de Marangu route, de Machame route en de Lemosho route, waarbij je in 5 tot 9 dagen de Uhuru top kunt bedwingen. 

WILDLIFE

De volgende dieren kunnen worden waargenomen in het Klimanjaro Nationaal Park: diverse knaagdieren, de bushbuck, rode en grijze duiker, de Kaapse buffel, olifanten, de zwart-witte colobus apen, blauwe apen en zelfs luipaarden. 

BEKLIMMINGEN NAAR DE TOP VAN DE KILIMANJARO

De altijd besneeuwde top van de Kilimanjaro torent ver boven het noordelijke land en de bergen van Tanzania uit. Het landschap is betoverend mooi en heel gevarieerd. Op de lagere hellingen bevinden zich  voornamelijk bananen, koffie en maisplantages, die in de levensbehoefte van de lokale bevolking voorzien. Eenmaal binnen het Nationale Park verandert het landschap, dichte begroeide regenwouden gaan over in maanlandschappen met een hele speciale plantengroei van reuze cactussen en lobelia’s. Dichter bij de top wordt het landschap steeds ruiger en wordt het gedomineerd door rotsen, sneeuw en ijs.

Het beklimmen van de Mount Kilimanjaro staat op veel ‘nog te doen’ lijstjes van veel liefhebbers van de bergsport. De Kilimanjaro is niet alleen de hoogste berg van Afrika, maar ook een van de ‘makkelijkst’ te bereiken hoge toppen in de wereld. De meeste deelnemers bereiken de top met alleen een wandelstok, noodzakelijke beschermende kleding en een flink portie doorzettingsvermogen. Diegenen die Uhuru Peak (5895m) bereiken, worden beloond met een klimcertificaat.

BESTE PERIODES OM DE KILIMANJARO TE BEKLIMMEN ZIJN:

Januari, februari, juni, juli, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om de Kilimanjaro te gaan beklimmen.

Extra vertrekdata, langere en/of andere reisschema’s mogelijk

Wilt u liever naar de top via een andere route naar de top van de Kilimanjaro (Marangu, Rongai route of Machame route) of in een andere periode?

DAT KAN: wij kunnen extra vertrekdata inplannen naar aanleiding van uw wensen!

 ALTERNATIEF REISSCHEMA MACHAME ROUTE (extra dag):

Van 20 t/m 30 juli (i.p.v. 29 juli!) 2018 is de 10-daagse Machame Kilimanjaro reis 1 dag langer met extra wandeling op de Mount Meru in Arusha National Park en inclusief  Nederlandse reisbegeleider!!!                                                           

TIPS! VERLENG JE KILIMANJARO BEKLIMMING:

 • met een spectaculaire 4-daagse safari door een aantal beroemde Noordelijke Nationale Parken
 • en/of een exotische strandvakantie op tropisch Zanzibar…
 • liever een safari op maat? Informeer gerust naar de mogelijkheden 070-2152663 / 06 81214230, of vul een offerte formulier in!

kilimanjaro

 

Kilimanjaro beklimming via diverse routes:

DAG TOT DAG BESCHRIJVING KILIMANJARO BEKLIMMIMG – MACHAME ROUTE

Machame route - 10 dagen v.a. € 1795,- p.p. - 7 dagen lopen - verblijf in tenten - niveau 3

KILIMANJARO

Dag 1: vlucht naar Tanzania, aankomst, transfer naar middenklasse hotel (B&B) • Dag 2: vrije dag, o.a. briefing voor Kili, hotel •  Dag 3: Machame Gate (1800m) naar Machame Camp (3000m), 6 uur lopen • Dag 4: Machame Camp (3000m) naar Shira Camp 2 (3840m), 6 uur lopen (3850m) • Dag 5: Shira Camp 2 (3850m) – Lava Tower (4500m) – Branco Camp (3950m) • Dag 6: Barranco Camp (3950m) naar Karanga Camp (4000m), 3 uur lopen • Dag 7: Karanga Camp (4000m) naar Barafu Camp (4600m), 6 uur lopen • Dag 8: Barafu Camp (4600m) naar Uhuru Peak (5895m) naar Mweka Camp (3000m), 7-8 + 5 uur) • Dag 9: Mweka Camp (3000m) naar Mweka Gate (1800m), 3 uur lopen. Retour naar vliegveld en terugvlucht • Dag 10: Aankomst Schiphol

DAG 1: VLUCHT VAN AMSTERDAM NAAR TANZANIA

Met met de non-stop KLM vlucht naar Tanzania vertrekt u ’s ochtends vanaf Schiphol, met aankomt ’s avonds op Kilimanjaro vliegveld. Op het vliegveld wordt u welkom geheten en naar uw hotel in Moshi gebracht. Hotel B&B Meru Meru of Rafiki hotels, of gelijkwaardig. Logies en ontbijt.

kilimanjaro

Magnifiek uitzicht uit vliegtuig op de Kilimanjaro

 

DAG 2: VRIJE DAG, KILIMANJARO BRIEFING

Vandaag lekker relaxen en bijkomen van de reis. U krijgt vandaag in ieder geval nog de briefing van onze vaste Gids Herman, voor de Kilimanjaro beklimming, welke morgen begint. Verder is deze dag ter vrije besteding. hotel verblijf op basis van logies en ontbijt. In Moshi zijn diverse leuke restaurantjes. kilimanjaro

DAG 3: START BEKLIMMING KILIMANJARO – MACHAME ROUTE

Dag 1 Bekimming – Machame Gate (1800m) naar Machame Camp (3000m), 6 uur Kilimanjarolopen

afstand: 8 km

Wandeltijd: 6 uur

Zone: regenwoud

We gaan in 7 dagen de Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route. Er staan geen hutten langs de Machame-route, dus we overnachten in door onze drager meegenomen koepeltenten. Deze route is fysiek wel iets (maar niet veel) lastiger als andere meer routes. Het voordeel is echter dat je door een veel mooier en meer gevarieerd landschap wandelt en het veel rustiger is als bivoorbeed de Marangu en Rongai routes.

Bij de Machame gate staan de dragers, gidsen en koks al te wachten. Twee van onze gidsen lopen steeds aan de kop en staart van onze groep. Het landschap is spectaculair en we kunnen prachtige franje apen, klein wilde en vogels zien.

Geleidelijk verandert de omgeving in een echt regenwoud: hoge bomen met mos begroeid en veel boomvarens. De bodem kan soms drassig zijn, dus goede wandelschoenen zijn een must. Na ongeveer 6 uur lopen bereiken we de Machame hut op 3000 meter hoogte. De tenten worden door onze dragers opgezet.

Het wordt snel frisser en van onze koks krijgen we koffie, thee en warme choco met vers gepofte popcorn aangeboden en als avonddiner krijgen we zelfs een maaltijd met frietjes! Bij helder zicht kun je in de nacht de eerste glimp van de Klilimanjaro opvangen.

 

DAG 4: SHIRA CAMP – MACHAME ROUTE

Dag 2 – Machame Camp (3000m) naar Shira Camp (3840m), 6 uur

Afstand: 10 km

Wandeltijd: 6 uur

Zone: regenwoud / lage Alpine zone

Bij het ontwaken is het nog tamelijk fris (zo’n 5°C), maar in de loop van de dag wordt het aangenaam warm en zonnig (19°C). Rond half negen beginnen we aan tweede klimdag, eerst door heide, later door een schaars begroeid landschap, waarbij we de eerste heidebomen ontdekken.

Afhankelijk van de tijd van het jaar, staan hier diverse bloemen in bloei. Ook Kameleons kunnen worden gespot.  Vanaf uitzichtsrotsen zien we indruwekkende landschappen met op de achtergronde de toppen van de Kilimanjaro.

Na 6 uur wandelen bereikten we Shira camp op 3840 meter hoogte, waar we een prachtig zicht hebben op de Kibo peak. Ons doel het bereiken van de Uhuru Peak (5895m), is de hoogste van de 3 kraters van de Kilimanjaro. De twee andere kraters zijn Shira Plateau (3840m), waar we ons op dat moment bevinden en Mawenzi Peak op (5149m). Omdat het na zonsondergang zeer snel kouder wordt, kruipen we al snel voor 20.00 uur in onze slaapzak om de volgende dag weer vroeg op pad te gaan.

 

DAG 5: VIA LAVA TOWER (4600M) – BARANCO CAMP

Dag 3 – Beklimming Kilimanjaro – Shira Camp 2 (3840m) – Lava Tower (4600m) – Baranco Camp (3950m) kilimanjaro

Afstand: 14 km

Wandeltijd: 7-8 uur

Zone: lage Alpine zone / hoge Alpine zone

Net als de vorige dag vertrekken we rond 08.30 uur. We maken een omtrekkende beweging rond Kibo Peak vanuit het zuidwesten naar het zuidoosten.

Deze dag is een soort acclimatisatiedag (van 3840 meter naar  4600 meter en weer terug dalen tot 3950 meter).

De route gaat opnieuw door een indrukwekkend steppe landschap met mooie vergezichten. Op een aangegeven splitsing kiezen we de Arrow-route, die voert over de Lava Tower.

 

 

 

De dragers en de kok nemen de lagere Barranco-route. Beide routes komen opnieuw samen in de afdaling richting de Barranco camp. Eenmaal aangekomen op 4600 m uitrusten we uit en eten we iets. Ondertussen kunnen de liefhebbers de  Lavatower beklimmen.  Op dit rustpunt kun je de loop bekijken die via de kibo krater naar de top van de Uhuru leidt. Hierna volgt een geaccidenteerd terrein, en dalen we tussen reuzenlobelia’s af naar Baranco camp op 3950 meter.

 

DAG 6: NAAR KARANGA CAMP

Dag 4 – Beklimming Kilimanjaro – Barranco Camp (3950m) – Karanga Camp (4020m)

Afstand: 12 km

Wandeltijd: 6-7 uur

Zone: hoge Alpine zone

Omdat er op het Barafu kamp (4600m) geen water aanwezig is lopen we vandaag in 3 tot 4 uur over de flanken van de Kilimanjaro naar Karanga, de laatste watertapplaats.

KILIMANJARO

Onmiddellijk na het vertrek wacht een zware taak: de beklimming van de Barranco Wall. 

Bijna loodrecht moEten we 250 meter klimmen, maar de klim is minder moeilijk dan hij er van een afstand uitziet. Daarna dalen we af tot aan de Karanga vaLlei (4000m), onderweg passeren we nog enkele rotsblokken, waarbij we handen en voeten nodig hebben.

Na een afdaling, klimmen we omhoog naar het eindpunt van vandaag, Karanga Camp. We gebruiken onze lunch en voor deigenen die goed willen acclimatiseren kunnen hier nog een extra wandeling maken richting  Barafu camp van ca. 4 uur heen- en terug.

 

DAG 7: NAAR BARAFU CAMP

Dag 5- Beklimming Kilimanjaro– Karanga Camp (4020m) – Barafu Camp (4600m) kilimanjaro

Afstand: 8 km

Wandeltijd: 4-5 uur

Zone: hoge Alpine zone / lage Alpine zone

Vandaag zien we veel dragers als waterdragers richting Barafu kamp en Barafu high (4800m) Camp lopen. Na een kleine klim traverseren we langzaam omhoog richting de laatste klim van vandaag, het steile pad voor het Barafu Camp.

Laat in de ochtend arriveren we op Barafu Camp en aanschouwen we de Kibo Peak en een gedeelte van de route die ons de komende nacht te wachten staat. We rusten wat en met de gids nemen we de laatste zaken door voor de klim naar de Uhuru peak, de eindbestemming van onze ‘expeditie’ naar het ‘dak’ van Afrika. Na de avondmaaltijd kruipen we in onze slaapzakken.

DAG 8: NAAR DE TOP VAN DE KILIMANJARO

Dag 6 – Beklimming Kilimanjaro – Uhuru Peak (5895m) – Mweke Camp (300m)

Afstand: 6 km stijgen, 10,5 km dalen

Wandeltijd: 6 – 8 uur stijgen, 4 – 6 uur dalen

Zone: Glaciale zone en alle andere landschappen

Om 23.00 uur worden we gewekt en na een kop thee met enkele koekjes, wacht ons de beklimming naar de top van de Kilimanjaro. (Tip: neem zelf iets te eten mee onderweg, zoals muesli repen en koekjes). We starten we om kwart voor twaalf met de finale klim. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het hier behoorlijk koud zijn, en hopelijk schijnt de maan je bij terwijl het daglicht nog op zich laat wachten.

Samen met een aantal gidsen slepen we ons voetje voor voetje (pole pole) vooruit richting de top. Na enkele uren beginnen we aan het zwaarste stuk: de klim tot aan de kraterrand. Dit is vooral lastig omdat de bodem bestaat uit zand met losse kiezelsteentjes waaKilimanjarorin je voortdurend wegschuift.

Moe, maar ontzettend voldaan sta je dan rond 6 uur, net op tijd om de indrukwekkende zonsopgang te bewonderen, boven aan Stella Point (5745 m.). Her hebben we een magnifiek uitzicht op de Rebman Glacier, de Kersten Glacier en de krater en de Mawenzi Peak. 

Vervolgens klimmen we door tot Uhuru Peak, waar we rond een uur of zeven arriveren. Het doel is bereikt, je staat 5895 meter boven de zeespiegel op het hoogste punt van Afrika, ook wel het ‘dak’ van Afrika genoemd!

De afdaling is lastig, wegzakkend in de kiezelstenen moet je je naar beneden laten glijden. Nu krijg je een goede indruk, wat je de afgelopen nacht gestegen en gepresteerd hebt. 

Na een uur of drie zijn we weer terug bij de tenten waar we na een uurtje rust warme soep krijgen. Hierna is het tijd om de tent op te ruimen en de spullen in te pakken. Rond 12.00 uur gaan vervolgen we onze terugtocht naar beneden.

In ongeveer drie uur dalen we af via de Mweka-route, die uitsluitend voor afdalingen mag worden gebruikt. In de late namiddag komen we aan bij het Mweka Campe (3000 m) en dan zitten we weer in het regenwoud. Hier kan het pad glad en modderig zijn. De gamaschen zijn ook hier weer een uitkomst.

 

DAG 9: NAAR MWEKA GATE

Dag 7 – Afdaling Kilimanjaro – Mweka Camp (3000m) naar Mweka Gate (1640m)

Afstand: 10 km

Wandeltijd: 3-4 uur

Zone: regenwoud

Het laatste gedeelte van een Kilimanjaro-tocht is een afdaling van bijna vier uur door het regenwoud naar de Mweka Gate. Hier wacht ons een fris biertje, als eerste beloning.

Na het maken van (groeps)foto’s felicitaties en regelen van de tips voor de gidsen en de dragers krijgen we het felbegeerde certificaat overhandigd waarop staat dat je de top hebt bereikt. Na het afscheid van onze geweldige gidsen en dragers keren we met een busje terug naar het hotel in Moshi, waar we nog een heerlijke douche kunnen nemen, voordat we naar de luchthaven van Kilimanjaro worden gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Of de reis gaat verder met een safari en/of verlenging naar Zanzibar om uit te rusten op een parelwit zandstrand in een leuk exotisch strandresort?

DAG 10: AANKOMST AMSTERDAM

Indien u naar huis vliegt met KLM vanaf Kilimanjaro Airport, dan is er meestal een tussenstop in Dar es Salaam en vervolgens direct door naar Amsterdam Schiphol, aankomst in de vroege ochtend.

Maar wat dacht u ervan om als beloning voor het behalen van de Top van de Kilimanjaro een geweldige 5-daagse safari te maken door een aantal wild-en natuurparken van Noord Tanzania zoals TARANGIRE, LAKE MANYARA en de wereldberoemde NGORONGORO CRATER? U boekt een 5-daagse safari al voor de speciale aanbiedingsprijs van € 1195,- p.p. (bij 2 personen).

En zou u niet na alle inspanningen en bijzondere indrukken heerlijk willen nagenieten op een exotisch Beach Resort op tropisch Zanzibar? Een 5-daagse verlenging boekt u al voor € 595,- p.p. inclusief verblijf op basis van All inclusive en de binnenlandse vlucht van Arusha/ Kilimanjaro. 

 

MACHAME ROUTE – 10 DAGEN

GEGARANDEERDE VERTREKKEN OP: kilimanjaro

 07 JUNI T/M 16 JUNI 2018

• 21 JUNI T/M 30 JUNI 2018

2 AUG T/M 11 AUG 2018

30 AUG T/M 08 SEP 2018

21 DEC T/M 30 DEC 2018

• andere data op aanvraag (op maat)

€ 1795,- p.p. (bij 4 personen)

• Toeslag 100,- p.p. bij 2 personen.

• Toeslag Kerstperiode € 100,- p.p.

• Toeslag 5-daagse safari Tarangire – Lake Manyara – Ngrorongoro Crater  1095,- p.p. bij 2 personen 

• Toeslag 5-daagse Strandvakantie Zanzibar in een exotisch Beach Resort  595,- p.p. bij 2 personen, inclusief binnenlandse vlucht Arusha / Kilimanjaro – Zanzibar en verblijf op basis van volpension of All inclusive! 

De prijs voor deze 10-daagse Kilimanjaro wandelexpeditie bedraagt € 1795,- p.p. – promotieprijs (bij 2 personen toeslag van € 100 p.p.) kilimanjaro

Optioneel:

4-daagse safari

Inclusief:

 • De per 1 juli 2016 ingevoerde BTW van 18%.
 • Transfers naar/van Kilimanjaro International Airport
 • Verblijf in in een middenklasse hotel in Moshi of Arusha (twee dagen en nachten voor en 1 dagkamer na de beklimming in één-, twee- of driepersoonskamers)
 • Transfers naar/van de ingang van het Nationale Park Kilimanjaro
 • Volledig bergteam (Engelstalige gidsen, kok, assistenten, dragers)
 • Drie maaltijden per dag tijdens de beklimming
 • Water (in flessen op de eerste expeditiedag, gekookt en gefilterd op de berg)
 • Campingfees voor alle camps tijdens de Machame Route
 • Vergunning voor het bezoek aan het Nationaal Park Kilimanjaro
 • Reddingsverzekeringstoeslag
 • Alle overheidsbelastingen
 • Het felbegeerde certificaat na behalen van de top!

Exclusief:

 • De retourvlucht van Nederland naar Tanzania – Kilimanjaro (zelf boeken of door ons laten boeken, er zijn al vluchten v.a. ca. € 600)
 • Binnenlandse vluchten of transfers (bijvoorbeeld vanaf Nairobi, Dar es Salaam etc).
 • Internationale reisvisa (beschikbaar bij grens en luchthaven bij aankomst!)
 • Vaccinatiekosten
 • Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport)
 • Overige dranken
 • Slaapzakken en wandelstokken (deze zijn wel voor enkele dollars per dag te huur in het hotel)
 • Wasserette (beschikbaar in het hotel)
 • Fooien voor het bergteam (ca. 10% van de expeditieprijs)
 • Lunch en diners in Moshi

DAG TOT DAG BESCHRIJVING KILIMANJARO BEKLIMMIMG – LEMOSHO (NORTHERN CIRCUIT)

Northern Circuit - Alternatieve Lemosho route - 11 dagen v.a. € 1995,- p.p. 8 dagen lopen, verblijf in tenten, niveau 2

kilimanjaro

Dag 1: vlucht naar Tanzania, aankomst, transfer naar hotel (B&B) • Dag 2: vrije dag, o.a. briefing voor Kili, hotel B&B •  Dag 3: Londorossi gate (2100m), wandeling start op 2360m – Mti Mkubwa Camp (2820m) • Dag 4: Mkubwa Camp (2820m) – Shira Camp 1 (3610m) – Shira Camp 2 (3850m) • Dag 5: Shira Camp 2 (3850m) – Lava Tower (4500m) – Moir Camp (4200m) • Dag 6: Moir Camp (4200m) – Buffalo Camp (4020m) • Dag 7: Buffalo Camp (4020m) – Rongai Third Cave (3800m) • Dag 8: Rongai Third Cave (3800m) – School Hut (4800m) • Dag 9: School Hut (4800m) – Uhuru Peak (5,895m) – Millennium Camp (3950m) • Dag 10: Millenium Camp (3950m) naar Mweka Gate (1640m), retour naar Hotel (dagkamer incl), ’s avonds naar vliegveld, terugvlucht • Dag 11: Aankomst Schiphol

DAG 1: VLUCHT VAN AMSTERDAM NAAR TANZANIA

Met met de non-stop KLM vlucht naar Tanzania vertrekt u ’s ochtends vanaf Schiphol, met aankomt ’s avonds op Kilimanjaro vliegveld. Op het vliegveld wordt u welkom geheten en naar uw hotel in Moshi gebracht. Hotel B&B Meru Meru of Rafiki hotels, of gelijkwaardig. Logies en ontbijt.

kilimanjaro

Magnifiek uitzicht uit vliegtuig op de Kilimanjaro

 

DAG 2: VRIJE DAG, KILIMANJARO BRIEFING

Vandaag lekker relaxen en bijkomen van de reis. U krijgt vandaag in ieder geval nog de briefing van onze vaste Gids Herman, voor de Kilimanjaro beklimming, welke morgen begint. Verder is deze dag ter vrije besteding. hotel verblijf op basis van logies en ontbijt. In Moshi zijn diverse leuke restaurantjes. kilimanjaro

DAG 3: LONDOROSSI GATE – MTI MKUBWA CAMP

Dag 1 – Beklimming Kilimanjaro: Londorossi gate (2100m), wandeling start op 2360m – Mti Mkubwa Camp (2820m) Kilimanjaro

afstand: 5,5 km

Wandeltijd: 3-4 uur

Zone: regenwoud

De Northern Circuit route begint net als de Lemosho route bij Londorossi Gate. Londorossi Gate bevindt zich ten westen van de berg. De rit vanaf Moshi duurt maximaal 2 uur, vanaf Arusha duurt het 1,5 tot 2 uur langer. We registreren ons bij de autoriteiten bij de gate.

Alle materialen voor de beklimming worden uitgepakt en verdeeld onder de dragers. Bij het startpunt gebruiken we eerst de lunch, voordat we beginnen aan de wandeling naar het Mkubwa Camp, ook wel Big Tree Camp genoemd (2820m). Op deze route door het regenwoud bestaat er kans dat we diverse wilde dieren zoals olifanten, buffals, waterbokken en de prachtige franje apen tegenkomen. Avondeten in Mkubwa Camp.

DAG 4: VIA SHIRA CAMP 1 (3610M) – SHIRA CAMP 2

Dag 2 – Beklimming Kilimanjaro – Mti Mkubwa Camp (2820m) – Shira Camp 1 (3610m) – Shira Camp 2 (3850m)

Afstand: 15 km

Wandeltijd: 7-8 uur

Zone: regenwoud / lage Alpine zone

Op deze tweede wandeldag over de flanken van de reusachtige Kilimanjaro trekken we door het laatste stukje regenwoud, voordat we het gras- savanne-landschap bereiken. We lopen door de savanne naar Shira Camp 1, een eenvoudige wandeling.

Vervolgens trekken we over het Shira Plateau naar Shira Camp 2. Bij Shira Camp 2 is het een absolute aanrader om naar een hoger gelegen punt te klimmen met als beloning een magnifiek uitzicht op de vallei onder en de bergtoppen boven ons. De nacht kan al koud zijn dus bereid je voor op een nacht met temperaturen onder 0 graden.

DAG 5: VIA LAVA TOWER (4500M) – MOIR CAMP

Dag 3 – Beklimming Kilimanjaro – Shira Camp 2 (3850m) – Lava Tower (4500m) – Moir Camp (4200m) kilimanjaro

Afstand: 14 km

Wandeltijd: 7-8 uur

Zone: lage Alpine zone / hoge Alpine zone

Vandaag klimmen we verder richting het oosten door de ‘Garden of the Senecios’ en bereiken we de alpine zone. In de ochtend klimmen we langzaam maar gestaag naar de Lava Tower en de Shark’s Tooth rotsformatie.

Op 4500m lunchen we op een idyllische plek met prachtig vergezicht op het laagland (als de wolken het toelaten). Na de lunch dalen we af naar Moir Camp.

Deze dag is een prima dag om op grote hoogte te acclimatiseren. Het lopen naar een hoogte van 4500 meter en vervolgens weer afdalen naar de kampplek een paar honderd meter lager is goed voor het gewenningsproces en als het goed is hebben we daar de rest van de beklimming veel profijt van.

DAG 6: NAAR BUFFALO CAMP

Dag 4 – Beklimming naar de top van de Kilimanjaro – Moir Camp (4200m) – Buffalo Camp (4020m) Kilimanjaro - basiscamp

 

Afstand: 12 km

Wandeltijd: 6-7 uur

Zone: hoge Alpine zone

Vandaag starten we met een matig steile klim om uit de Moir vallei te komen. Iedereen die wil kan hier een klein uitstapje maken om het topje van Little Lent Hill (4375m) te beklimmen. Daarna terug naar de hoofdroute.

We wandelen naar Buffalo Camp. Het pad kent veel stijgingen en dalingen. Voor we Buffalo Camp bereiken lopen we door de uitlopers van de hellingen van Kibo. In het camp kunnen we nog lang genieten van prachtige uitzichten tot aan de grens van Kenya toe!

DAG 7: NAAR RONGAI THIRD CAVE

Dag 5- Beklimming Kilimanjaro– Buffalo Camp (4020m) – Rongai Third Cave (3800m) kilimanjaro

Afstand: 8 km

Wandeltijd: 4-5 uur

Zone: hoge Alpine zone / lage Alpine zone

De dag begint met een klim over de Buffalo bergkam gevolgd met een afdaling naar Porfo Camp waar we lunchen. Vervolgens wandelen we langs de noordelijke hellingen naar Rongai Third Cave Camp op 3800 meter hoogte. De tocht is korter dan die van gisteren. We zijn al behoorlijk geacclimatiseerd voor deze hoogte en we bereiken het kamp net na de middag. De rest van de dag kunnen we relaxen!

DAG 8: NAAR SCHOOL HUT

Dag 6 – Beklimming Kilimanjaro – Rongai Third Cave (3800m) – School Hut (4800m) kilimanjaro

 

Afstand: 15km

Wandeltijd: 7-8 uur

Zone: hoge Alpine zone / Glaciale zone

We beginnen deze dag met een beklimming van de bergrug die zich uitstrekt tussen Kibo en de Mawenzi Peaks. Ook hier weer genieten van de meest prachtige uitzichten! We klimmen naar School Hut op 4800m.

Eenmaal aangekomen bij School Hut krijgen we het avondeten vroeg geserveerd en gaan we vroeg slapen. Nog dezelfde avond worden we om half 11 gewekt voor de beklimming naar de felbegeerde top! Vergeet niet alles klaar te maken voor de volgende dag: warme kleding, waterflessen, snacks, lamp, camera, alles moet gepakt zijn of binnen handbereik voor een vlekkeloze start van deze letterlijke topdag.

DAG 9: TOP UHURU PEAK (5895M) NAAR MILLENNIUM CAMP

Dag 7 – Toppoging naar de Kilimanjaro – School Hut (4800m) – Uhuru Peak (5,895m) – Millennium Camp (3950m) Kilimanjaro

Afstand: 6 km stijgen, 10,5 km dalen

Wandeltijd: 6 – 8 uur stijgen, 4 – 6 uur dalen

Zone: Glaciale zone en alle andere landschappen

Om 11.30 uur worden we gewekt door de begeleiding en genieten we eerst van een warme kop thee. We gebruiken een licht ontbijt, de lunch gaat mee voor onderweg. Dan klimmen we langzaam omhoog over de hellingen van Kibo. Het eerste check point is de Hans Meyer Cave waar wij een korte pauze houden.

Vanaf hier wordt de klim iets steiler naarmate we Gilman’s point (5681m) bereiken, we komen hier ongeveer 5-6 uur later aan na het vertrek uit School Hut. Neem een moment de tijd om bij het eerste daglicht te genieten van het prachtige uitzicht richting de Mawenzi Peaks.

Vanaf hier is het nog zeker 2 uur klimmen naar Uhuru peak, dus probeer deze dag de energie goed te verdelen. De helling wordt iets vlakker wanneer we bij de krater komen. We hopen op de top aan te komen als de zon opkomt.

Het blijft een fantastisch moment om het hoogste punt van Afrika te bereiken. We maken foto’s en………….., helaas moeten we relatief snel weer aan de afdaling beginnen. We willen niet dat de hoogte teveel vat op ons krijgt en we hebben nog een eind te gaan vandaag. Weliswaar alleen maar omlaag, maar de totale lengte van de wandeldag kan oplopen tot 10 – 14 uur!

We dalen geleidelijk af naar Stella Point (5739m) en vervolgens gaan steiler over stoffige puinhellingen en hier en daar lava-passages naar Barafu Camp (4680m). We nemen hier een korte pauze voordat we verder dalen naar Millennium Camp (3950m), het laatste camp van ons Kilimanjaro avontuur. Een lange, enerverende, loodzware dag eindigt misschien wel met een colaatje of zelfs een Kibo-biertje!

We spreken met de hoofdgids af wanneer we de fooien uitdelen aan de staff en de dragers die ons alle dagen zo fantastische hebben begeleid.

DAG 10: NAAR MWEKA GATE

Dag 8 – Afdaling Kilimanjaro – Millenium Camp (3950m) naar Mweka Gate (1640m)

Afstand: 10 km

Wandeltijd: 3-4 uur

Zone: regenwoud

De laatste dag is een korte maar mooie tocht door het regenwoud van het Millennium Camp naar de Mweka Gate. Hier moeten we ons weer uitschrijven. We lunchen en we ontvangen uiteindelijk het felbegeerde  ons uiteindelijk het officiële Kilimanjaro certificaat als bewijs van een geslaagde beklimming van de Kilimanjaro.

De bus staat klaar, alles wordt op en in de bus gepakt en uiteindelijk rijden we naar ons hotel in Moshi of Arusha of bij Kilimanjaro Airport. ’s Avonds vertrekt de KLM vlucht naar Schiphol. Of de reis gaat verder met een safari en/of verlenging naar Zanzibar om uit te rusten op een parelwit zandstrand in een leuk exotisch strandresort?

DAG 11: AANKOMST AMSTERDAM

Indien u naar huis vliegt met KLM vanaf Kilimanjaro Airport, dan is er meestal een tussenstop in Dar es Salaam en vervolgens direct door naar Amsterdam Schiphol, aankomst in de vroege ochtend.

Maar wat dacht u ervan om als beloning van het behalen van de Top van de Kilimanjaro een geweldige 5-daagse safari te maken door een aantal wild-en natuurparken van Noord Tanzania zoals TARANGIRE, LAKE MANYARA en de wereldberoemde NGORONGORO CRATER? U boekt een 5-daagse safari als voor de speciale aanbiedings prijs van € 1195,- p.p. (bij 2 personen).

En zou u niet na alle inspanningen en bijzondere indrukken heerlijk willen nagenieten op een exotisch Beach Resort op tropisch Zanzibar? Een 5-daagse verlenging boekt u al voor € 595,- p.p. inclusief verblijf op basis van All inclusive en de binnenlandse vlucht van Arusha/ Kilimanjaro. 

 

 

KILIMANJARO NORTHERN CIRCUIT – (alternatieve Lemosho route)

GEGARANDEERDE VERTREKKEN OP: kilimanjaro

• 02 AUG T/M 12 AUG 2018

20 SEP T/M 30 SEP 2018

• andere data op aanvraag (op maat)

€ 1995,- p.p. (bij 4 personen)

• Toeslag 100,- p.p. bij 2 personen

• Toeslag 5-daagse safari Tarangire – Lake Manyara – Ngrorongoro Crater  1095,- p.p. bij 4 personen 

• Toeslag 5-daagse Strandvakantie Zanzibar in een exotisch Beach Resort  595,- p.p. bij 2 personen, inclusief binnenlandse vlucht Arusha / Kilimanjaro – Zanzibar en verblijf op basis van volpension of All inclusive! 

De prijs voor deze 11-daagse Kilimanjaro wandelexpeditie bedraagt € 1995,- p.p. – promotieprijs (bij 2 personen toeslag van € 150 p.p.) kilimanjaro

Optioneel:

 • 5-daagse Safari
 • 5-daagse Zanzibar

Inclusief:

 • De per 1 juli 2016 ingevoerde BTW van 18%.
 • Transfers naar/van Kilimanjaro International Airport
 • Verblijf in in een middenklasse hotel in Moshi of Arusha (twee dagen en nachten voor en 1 dagkamer na de beklimming in één-, twee- of driepersoonskamers)
 • Drie dagen en twee nachten in een sfeervol hotel in Moshi of Arusha op basis van logies en ontbijt (2 nachten voor en 1 dagkamer na de beklimming in één-, twee- of driepersoonskamers)
 • Transfers naar/van de ingang van het Nationale Park Kilimanjaro
 • Volledig bergteam (gids, kok, assistenten, dragers)
 • Drie maaltijden per dag tijdens de beklimming
 • Water (in flessen op de eerste expeditiedag, gekookt en gefilterd op de berg)
 • Kampeertoeslagen voor alle camps tijdens de ‘Lemosho’ Route
 • Vergunning voor het bezoek aan het Nationaal Park Kilimanjaro
 • Reddingsverzekeringstoeslag
 • Alle overheidsbelastingen
 • Het felbegeerde certificaat na behalen van de top!

Exclusief:

 • De retourvlucht van Nederland naar Tanzania – Kilimanjaro (zelf boeken of door ons laten boeken, er zijn al vluchten v.a. ca. € 600)
 • Binnenlandse vluchten of transfers (bijvoorbeeld vanaf Nairobi, Dar es Salaam etc).
 • Internationale reisvisa (beschikbaar bij grens en luchthaven bij aankomst!)
 • Vaccinatiekosten
 • Persoonlijke reisverzekering (met dekking voor bergsport)
 • Overige dranken
 • Slaapzakken en wandelstokken (deze zijn wel voor enkele dollars per dag te huur in het hotel)
 • Wasserette (beschikbaar in het hotel)
 • Fooien voor het bergteam (ca. 10% van de expeditieprijs)
 • Lunch en diners in Moshi

ERVARINGEN VAN ONZE DEELNEMERS…

 

Email mij deze pagina link.