Familie Safari Tanzania en Zanzibar:

 • Dag 1: Aankomst Dar es Salaam – Bagamoyo Beach resort
 • Dag 2: Saadani NP – Game drive
 • Dag 3: Bagamoyo – Same
 • Dag 4: Mkomazi NP
 • Dag 5: Same – Moshi (waterval en koffieplantage)
 • Dag 6: Moshi – Mto wa Mbu
 • Dag 7: Mto wa Mbu – Lake Manyara NP
 • Dag 8: Mto wa Mbu – Tarangire NP
 • Dag 9: Mto wa Mbu – Ngorongoro Crater
 • Dag 10: Mto wa Mbu – relaxdag of (optioneel) Lake Eyasi – bushmen
 • Dag 11: Arusha vliegveld – Zanzibar- Reef & Beach Resort
 • Dag 12-16: Zanzibar – Reef & Beach Resort
 • Dag 17: Vlucht naar huis
OFFERTE FAMILIE SAFARI

Meer Safari’s Noord Tanzania:

 

 

 

FAMILIE SAFARI TANZANIA EN ZANZIBAR - 17 dagen v.a. € 2495,- p.p.

FAMILIE SAFARI TANZANIA EN ZANZIBAR – 17 DAGEN

Beleef met Safari Adventures een avontuurlijke Familie Safari Tanzania en Zanzibar met een 11-daagse safari rondreis door de mooiste natuur- en wildparken van Tanzania en sluit deze af met een 6-daagse strandvakantie in een comfortabel strandresort met zwembad op het exotische eiland Zanzibar.

Na een dag acclimatiseren aan de Indische Oceaan, starten we de rondreis met een safari door het Saadani National Park, waar je de wilde dieren zelfs op het strand kunt zien lopen, omdat dit park grenst aan de zee. Een aanrader is om deel te nemen aan de bootsafari over de Wami rivier vol nijlpaarden en krokodillen.

familie safari tanzania en zanzibar

Dan rijden we naar het Mkomazi National Park, waar we een wandelsafari gaan maken onder begeleiding van een gewapende ranger (dichterbij de natuur en de wilde dieren kun je niet komen).

Vervolgens een tussenstop in Moshi met een wandeling op de hellingen van de Kilimanjaro.

Daarna arriveren we aan de rand van het Lake Manyara, vlakbij het leuke plaatsje Mto wa Mbu in hartje Maasai land, dat wordt omringd door diverse bekende wildreservaten. Hier verblijven we 4 dagen op het zeer fraai gelegen Africa Safari Glamping Camp met zwembad. Vanuit het Africa Safari Camp maken we diverse dagtochten. Allereerst naar het Tarangire National Park, beroemd vanwege de reusachtige Baobab bomen en de duizenden olifanten. Vervolgens maken we game drives door het Lake Manyara, waar je o.a. leeuwen in bomen kunt zien en waar het meer roze kleurt dankzij de aanwezigheid van duizenden flamingo’s.

familie safari tanzania en zanzibar

Het aantal wilde dieren dat u dan al gezien heeft zijn ontelbaar, maar mocht er dan nog een dier van de Big-5 op uw wensenlijstje ontbreken, dan is de kans heel groot dat u die gaat zien in de Ngorongoro Crater

Na al deze familie safari avonturen, brengen wij u naar het vliegveld van Arusha, waar u in een vliegtuig stapt voor de binnenlandse vlucht van ca. 1,5 uur naar het exotische eiland Zanzibar om minimaal 6 volle dagen na te genieten van zon, zee, strand, zee, heerlijk eten en leuke excursies.

Familie Safari Tanzania en Zanzibar

Deze 17-daagse familie safari Tanzania en Zanzibar start in Dar es Salaam en staat in het teken van veel wilde dieren zien, waaronder de Big 5 in bekende en minder bekende natuur- en wildreservaten Saadani, Mkomazi, Tarangire, Lake Manyara en de wereldbroemde Ngorongoro Crater, cultuur opsnuiven, strandvertier op exotisch Zanzibar, lekker eten, kortom: genieten, eventueel samen met andere families…

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam – Bagamoyo Beach 

Op de luchthaven van Dar es Salaam wordt u opgewacht door een chauffeur van onze uitvoerende organisatie. Afhankelijk van uw aankomsttijd ‘s gaat u met een safari jeep direct door naar Bagamoyo, waar we verblijven in de leuke Firefly lodge. Hier maken we een wandelexcursie door het oude dorp, de kunstmarkt en het museum (entree museum is optioneel). 

*Bij aankomst in Dar es Salaam in de avond verblijft u de eerste nacht in het Airport guesthouse, vlakbij het vliegveld en dan schuift alles 1 dag op (1 dag minder op Zanzibar).

Dag 2: Saadani NP – game drive – optioneel bootsafari over de Wami rivier

Na het ontbijt rijden we naar het Saadani National Park, het enige wildpark in Tanzania dat grenst aan de Indische Oceaan. Hier kun je apen of olifanten op het strand zien lopen. We maken een eerste gamedrive en ‘s middags kunnen we optioneel een bootsafari over de Wami rivier maken, vol nijlpaarden, krokodillen en exotische vogels. Kosten € 65,- volwassene en € 45,- kinderen. Aan het eind van de middag zijn we weer terug op ons resort in Bagamoyo, nog even een duik in het zwembad, de zee, diner en nagenieten.

Dag 3: Bagamoyo – Same – Mkomazi

Na het ontbijt, bagage en lunchboxen in de jeep en rijden via een mooie route langs de Usembara Mountains naar Same, aan de voet van het Mkomazi National Park, dat grenst aan Kenia. We verblijven hier in het Elephant hotel in comfortabele kamers met douche en toilet. We kunnen voor het diner nog even het dorpje gaan verkennen. 

Dag 4: Mkomazi Nationaal Park – game drive + wandelsafari

Na het ontbijt vertrekken we naar het Mkomazi wild- en natuurreservaat, waar we eerst een gamedrive met de jeep maken en dan onder begeleiding van een gewapende ranger te voet verder gaan op zoek naar de wilde dieren. Om de wilde dieren niet te verjagen, zijn we zo stil mogelijk. Voor de wandeling heeft u dichte schoenen nodig waar je goed mee kunt wandelen. Kunt u niet mee doen aan de wandelsafari, dan kunt u bij de jeep blijven, die centraal in de schaduw staat met een mooi uitzicht over het Mkomazi park! Overnachting en diner in Elephant motel.

 • vulkanen-meren-big cats-masaai

Dag 5: Same – Moshi

Na het ontbijt rijden we in een paar uur naar het leuke (berg)plaatsje Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro, de bergreus op 5895 meter de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg van de wereld. Jaarlijks gaan hier duizenden bergwandelaars hier naar de top! Wij gaan niet zo hoog, maar we gaan wel een stukje deze bijzondere berg op.

Eerst brengen we onze bagage naar ons hotel (hotel Keys) met zwembad, gebruiken onze lunch en vervolgens rijden we met de jeep een stuk de berg op, totdat we niet meer verder kunnen en vanaf daar maken we een prachtige wandeling door de koffieplantages naar een prachtige waterval.

Ook bezoeken we een koffieboer, waar we zelf gemaakte koffie kunnen drinken. eenmaal terug kunnen we nog een duik nemen in het zwembad. We verblijven hier in ronde kamers (Afrikaanse stijl) met douche en toilet. Diner en overnachting.

Dag 6: Moshi – Lake Manyara – Africa Safari Glamping Camp

Na het ontbijt rijden we via Arusha richting Mto wa Mbu een voormalig Maasai dorp, centraal gelegen tussen de Nationale parken Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro Crater. Hier overnachten we op het Africa Safari Glamping Camp in 2- tot 6-persoons Luxe Safari Tenten. We brengen de bagage naar de Safari Tenten. Dan een frisse duik in het zwembad, drankje, dineren en slapen.

 • safari noord tanzania
 • safari noord tanzania
 • safari noord tanzania
 • tanzania-mt-wa-mbu
 • tarangire-hagedis
 • tanzania-maasai-vrouwen
 • fietsexcursie-lake-manyara

Dag 7: Lake Manyara – game drive – Africa Safari Glamping

Vandaag rijden we na het ontbijt naar Lake Manyara, dat om de hoek ligt van Mto wa Mbu. Lake Manyara is beroemd vanwege de roze flamingo’s en de pelikanen die in hun vlucht een vis proberen te bemachtigen, maar ook omdat hier heel vaak leeuwen in de bomen zijn te bewonderen, die hier liggen te slapen of loeren op een prooi. Ook zullen we hier olifanten, zebra’s, buffels en vooral diverse apen, zoals bavianen en black colobus apen kunnen bewonderen. Aan het eind van de dag komen we terug op het Africa Clamping Camp in Mto wa Mbu. Duik in het zwembad, diner en nagenieten.

 • vulkanen-meren-big-cats-maasai

Dag 8: Tarangire Nationaal Park – game drive – Africa Safari Glamping

Vandaag kunnen we onze bagage laten liggen, want we gaan na het ontbijt weer een bijzonder mooie safari dag tegemoet. Met onze jeeps met panorama dak gaan we een gamedrive maken door het ‘Olifanten’ park Tarangire, dat wordt versierd door de typisch Afrikaanse Baobab bomen.

Tarangire is een bewaard geheim, waar je nog weinig mensen maar heel veel olifanten, zebra’s, waterbokken, wrattenzwijnen, struisvogels en diverse gazellen zult zien en misschien leeuwen die regelmatig liggen uit te rusten in de schaduw van een reusachtige Baobab. Einde middag terug op Africa Clamping Camp met zwembad.

Dag 9: Ngorongoro Crater – game drive – Africa Safari Glamping

Het Africa Clamping Camp met zwembad ligt zo gunstig, dat we ook vandaag onze bagage in de kamers kunnen laten liggen. We rijden met onze jeeps naar weer een letterlijk hoogtepunt van deze familie safari rondreis, de Ngorongoro Crater, ook wel het achtste wereldwonder genoemd!

In dit bijzondere reservaat leeft het Maasai volk tussen de wilde dieren, waar zij hun vee laten grazen en drinken in het kratermeer. Voordat we de krater in dalen rijden we eerst over de kraterrand tot boven de 2000 meter hoogte. Hier stoppen we even voor het maken van foto’s.

Vervolgens dalen we via een mooie steile weg de krater in. Onderweg komen we Maasai nederzettingen tegen en eenmaal op de bodem van de krater zullen we leeuwen, neushoorns, buffels, zebra’s struisvogels, wrattenzwijnen en honderden gnoes van dichtbij kunnen bewonderen. Dicht bij het meer zien we nijlpaarden en duizenden pelikanen en flamingo’s in het meer. Aan het eind van de dag komen we moe maar zeer voldaan weer terug op ons basis resort Africa Clamping Camp in Mto wa Mbu. Nog even het zwembad in en daarna lekker eten en met een glas wijn, bier of frisdrank nagenieten bij een ondergaande zon.

 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • Ngorongoro Crater - game drive - prachtige natuur
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • fly-en-drive-migratie-serengeti
 • vulkanen-meren-big-cats-maasai
 • vulkanen-meren-big-cats-masaai
 • vulkanen-meren-big-cats-maasai
 • vulkanen-meren-big-cats-maasai
 • vulkanen-meren-big-cats-maasai
 • vulkanen-meren-big-cats-maasai
 • vulkanen-meren-big-cats-maasai

Dag 10: Lake Manyara – relaxdag of Lake Eyasi (bushmen) – Africa Safari Glamping

Vandaag kunnen we het rustig aandoen, uitslapen, zonnen en zwemmen, een wandeling maken door Mto wa Mbu met zijn vele kunstkraampjes, of we gaan naar het Lake Eyasi, waar de bushmen stammen de Hadzabe en Dakota nog op traditionele wijze leven. Een mooi rit er naartoe door de Afrikaanse wildernis en erg leuk en leerzaam. Kosten: € 95,- per volwassene en € 65,- per kind tot 16 jaar.

Dag 11: Lake Manyara –- Arusha – vlucht naar Zanzibar – Reef & Beach Resort

Vandaag verlaten we het Africa Safari Glamping Camp en brengen we u naar Arusha of Kilimanjaro vliegveld voor de binnenlandse vlucht van anderhalf uur naar Zanzibar. Hier wordt u naar het comfortabele Reef & Beach resort gebracht waar u de komende 7 nachten zult verblijven in 2-persoonskamers met airco, douche en toilet en op basis van vol pension.

Dag 12 t/m Dag 16: Zanzibar – Reef en Beach resort ***

Nog 5 volle dagen genieten op Zanzibar, relaxen, zonnen, zwemmen of optioneel deelnemen aan de leukste excursies zoals op Spice Tour (Zanzibar is tenslotte het kruideneiland), Stone Town (cultuur snuiven en shoppen in het labyrint van steegjes), naar Prison Island voor de reuzenschildpadden, mee op Blue Safari (een prachtige zeiltocht op een originele Dhow), zwemmen met dolfijnen, of naar het Joozani forest met de schattige en bijzondere red colobus aapjes, die je bijna kunt aanraken. Zanzibar heeft heel veel meer te bieden dan de witte zandstranden en de heldere azuurblauwe zee.

 • Zanzibar-en-safari
  Reef & Beach Resort *** all inclusive
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-Reef-en-Beach-resort-snorkelen
 • Zanzibar-en-safari
  Reef & Beach resort ***/* 'All Inclusive'
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari
 • Zanzibar-en-safari

Dag 17: Transferdag Transfer naar Zanzibar vliegveld of haven voor de boot en taxi (beide op eigen rekening) naar het vliegveld van Dar es Salaam voor de terugvlucht naar huis met een tas vol mooie herinneringen en souvenirs.

Tijdens deze familie safari rondreis met kinderen door diverse Nationale parken van Tanzania verblijft u in comfortabele 2-4 persoons kamers met douche en toilet (de meeste met zwembad), op unieke en idyllische plekken en altijd op basis van volpension. Tijdens het verblijf op Zanzibar verblijft u in comfortabel ingerichte kamers met douche en toilet op het Reef & Beach Resort met zwembad.

Zie ook: Tanzania accommodaties

Familie Safari Tanzania en Zanzibar

aantal reizigers23456
prijs volwassene (vanaf 16 jr)*€ 3695€ 3295€ 2795€ 2595€ 2495

*) inclusief binnenlandse vlucht Arusha – Zanzibar

Kinderkorting: van 4-12 jaar 40% – 13-16 jaar 20%, op basis van kinderen op de kamer van de ouders.

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen per jeep

In de reissom inbegrepen:

 • alle transfers, ook van vliegveld Dar es Salaam retour
 • binnenlandse vlucht van Arusha – Zanzibar
 • ferry overtocht Zanzibar – Dar es Salaam
 • alle overnachtingen in kamers en luxe Tented Camp met douche en toilet, op Zanzibar met airconditioning
 • alle parkfees in Saadani, Mkomazi, Tarangire, Lake Manyara en Ngorongoro + Crater
 • game drives in 4-wheeldrive jeeps met opklapbaar foto/filmdak
 • alle maaltijden; ontbijt, lunch(pakket) en diners, op Zanzibar op ‘all inclusive’* basis
 • 1 liter bronwater per persoon per safaridag
 • wandelsafari Mkomazi Nationaal Park
 • wandelexcursie watervallen Kilimanjaro
 • excursie Maasai village
 • professionele Engelstalige chauffeur/gids

* All inclusive = 3 maaltijden per dag, snacks, frisdrankjes, vruchtensapjes, lokale bieren, huiswijn en lokale sterke drank (van 10:00 tot 23.00 uur). Overige wijnen en geïmporteerde alcoholische dranken zijn niet inclusief!

Niet in de reissom inbegrepen:

 • retourvlucht Dar es Salaam, als v.a. € 650 p.p.
 • visumkosten $ 50 p.p. te betalen op het vliegveld in Tanzania
 • overige dranken
 • optionele excursies; bootsafari Wami rivier op dag 2 (€ 65 /€ 45  p.p.) en Lake Eyasi op dag 10 (€ 95 /€ 65 p.p.)
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering

Opties:     

 • verblijf in strandbungalow op Zanzibar in Reef & Beach resort € 40,- per bungalowkamer per nacht (max. 4 personen 2 ouders + 2 kinderen)
 • 5 nachten verblijf in 4*** Paradise Beach resort op basis van All Inclusive € 125,- p.p. volwassene / € 60 p.kind (3 tot 16 jaar op kamer van ouders)
 • extra nacht Zanzibar in Reef & Beach resort à € 70,- p.volw.p.d. / € 35,- p.kind, op basis van All Inclusive
 • extra nacht Zanzibar in Paradise Beach resort of Zanzibar Bay Resort à € 85,- p.volw.p.d. / € 45,- p.kind op basis van All Inclusive

 

safari-adventures_bottom logo by designer-dragonfly

Email mij deze pagina link.