BIG 5 TANZANIA EN ZANZIBAR 

16 dagen v.a. € 2.395 

Meest complete safari en exotische strandvakantie voor de beste prijs – kwaliteit…

  Per safari-jeep door Tarangire (duizenden Baobab bomen, grote kuddes olifanten en alle andere denkbare grote en kleine wilde dieren), de uitgestrekte Serengeti (Migratie gnoes en ‘Big Cats’) en het wereldwonder de Ngorongoro Crater (bijna alle wilde dieren en de Big 5 met de bijzondere neushoorn)

 Verblijf in comfortabele middenklasse hotels en Lodges, grote ingerichte safaritenten met privé faciliteiten op de mooiste plekken in de Nationale Parken Tarangire, Serengeti.  vlakbij Lake Manyara en luxe Beachresort op tropisch Zanzibar 

Bezoek en beleef een bijzonder Maasai-dorp en leer op speelse manier het leven van de Maasai kennen

Mataruni watervallen & Koffieplantage (maak en drink je eigen koffie en dans met de vriendelijke lokale bevolking op de flanken van de Kilimanjaro)

Genieten op het exotische eiland Zanzibar, in Stone Town en aan de  noordkust in een luxe beach resort aan een wit zandstrand met wuivende palmbomen en heldere zee

Twee gratis excursies: Spice Tour en Prison Island met de reuzenschildpadden 

 

Unieke safari & strandvakantie voor de allerbeste beste prijs-kwaliteit!

Kenia safaris

Big 5 Maasai en Zanzibar

Big 5 Maasai en Zanzibar

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro – Arusha

Dag 2: Tarangire NP – game drive – Lake Manyara

Dag 3: Serengeti – game drives  

Dag 4: Serengeti – game drives  

Dag 5: Serengeti – Ngorongoro Crater – Rhino Lodge

Dag 6: Ngorongoro Crater – game drive – Lake Manyara – Isoitok Camp

Dag 7: Mto wa Mbu – ontmoet de Maasai – Isoitok Camp

Dag 8:  Cultuur – Moshi – Mountain Inn Lodge

Dag 9: Moshi – Kilimanjaro – Mataruni waterval

Dag 10: Moshi – Dar es Salaam – Kipepeo Beach

Dag 11: Kipepeo Beach – Relax of sightseeing Dar es Salaam 

Dag 12: Ferryboot naar Zanzibar – Stone Town

Dag 13: Zanzibar – Warere Beach Resort 

Dag 14: Zanzibar – Warere Beach Resort 

Dag 15: Zanzibar – Warere Beach Resort 

Dag 16: Zanzibar – vliegveld Zanzibar

 

BIG 5 TANZANIA EN ZANZIBAR - 16 DAGEN V.A. € 2.395 p.p.

Big 5 Maasai en Zanzibar Lodges en kampeer safari rondreis door de Noordelijke Parken van Tanzania, die  iedere safari-liefhebber minimaal een keer in zijn leven gedaan moeten hebben. De Serengeti met de ‘Grote Trek’ (Migratie) van meer dan 1,5 miljoen wildebeesten, zebra’s en antilopen is een van de mooiste wildlife gebeurtenissen in de wereld.

Ga héél veel wilde (roof)dieren zien in een adembenemend mooie omgeving en maak op een zeer bijzondere manier kennis met de trotse Maasai, met een overnachting in traditionele Maasai hutten.

Ga in Lake ManyaraTarangire en midden in de ‘bush’ van de Serengeti genieten van de typische, met niets te vergelijken Afrikaanse safari sfeer en op Zanzibar in een fraai gelegen Beachresort aan de mooiste witte zandstranden en kristalheldere Oceaan.

diverse foto’s van de bijzondere accommodaties tijdens deze safari en strand rondreis… (klik op de pijltjes in de foto’s)

 

Waarom Boeken bij Safari Adventures?

Meer dan 25 jaar Afrika Ervaring  –  Veilig en Verzekerd – Beste prijs-kwaliteit

Lid van en SGR – Nederlands agentschap in Kenia 

 

 

Big 5 TANZANIA en Zanzibar – 16 dagen

Tijdens deze 16-daagse safari Noord Tanzania en Zanzibar rondreis, reizen we per safari jeep door de meest beroemde parken van Noord Tanzania, zoals Lake Manyara, Tarangire, Serengeti en de wereldberoemde Ngorongoro Crater

Big 5 Tanzania en Zanzibar

Na het safari avontuur gaan we (na)genieten in Stone Town in een statig hotel en in een prachtig gelegen Beach Resort aan de noordkust van exotisch Zanzibar…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 1: Aankomst Kilimanjaro – Arusha – Outpost Lodge  (of gelijkwaardig)

Big 5 Tanzania en ZanzibarAankomst Kilimanjaro vliegveld, transfer naar het leuke Outpost Lodge voor overnachting en ontbijt. Afhankelijk van tijdstip aankomst, briefing door de crew van onze  uitvoerende organisatie over de komende weken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 2: Tarangire – game drive – Lake Manyara – Panorama Camp 

Na het ontbijt rijden we naar Tarangire, een van de mooiste Parken van Tanzania, ook wel het Big 5 Tanzania en Zanzibar‘olifanten park’ en best bewaarde geheim van Tanzania genoemd. Onderweg rijden we langs Maasai nederzettingen en komen we Maasai jongeren tegen, die zich vanwege ‘ontgroening’ speciaal uitgedost zijn. In het Tarangire Park, kun je op de neushoorn na de Big 5 en heel veel andere groot en klein wild zien. 

Na een uitgebreide gamedrive, rijden we aan het eind van de middag richting de Ngorongoro Crater naar Panorama camp, boven op een heuvel, waar we verblijven we  in bijzondere ‘igloo’ hutten met bedden. Vanaf dit camp heb je een magnifiek uitzicht over het Lake Manyara. 

Accommodatie: Panorama Camp

 

 

 

 

 

DAG 3:  Lake Manyara – Ngorongoro Conservation Area – Serengeti Na het ontbijt rijden we grotendeels over onverharde wegen via de de Ngorongoro Conservation Area, naar de Serengeti. Big 5 Tanzania en ZanzibarOnderweg zien we Maasai met kuddes en ook al veel wilde dieren, vooral als we de Serengeti gate passeren. Eind van de middag aankomst in het luxe en zeer fraai gelegen Ikoma Tented Camp, aan de westelijke kant van de Serengeti.

Verblijf in comfortabele ingerichte grote safaritenten met eigen douche en toilet. Geniet  van de ondergaande zon en al het moois om je heen! Ervaar het ware ‘Out of Africa’ gevoel!!!

Accommodatie: Ikoma tented Camp

 

 

 

 

 

 

DAG 4: Serengeti – Game Drives 

Bij zonsopkomst ontbijt en daarna met de jeep op pad met een lunchpakket en voldoende water, op zoek naar de wilde dieren.Big 5 Tanzania en Zanzibar

Afhankelijk van het seizoen bewegen de gnoes en zebra’s zich naar het noorden, zuiden of westen van de Serengeti, gevolgd en bedreigd door hongerige leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s. In overleg met de gids/chauffeur overleggen we welke route we nemen. aan het eind van de middag komen we weer terug in het prachtig gelegen Ikoma Tented Camp, waar we genieten van een sundowner en een heerlijk 3-gangen diner. 

Accommodatie: Ikoma tented Camp

 

 

 

 

 

 

 

DAG 5: Serengeti – Ngorongoro Crater – Rhino Lodge

Vroeg na het ontbijt rijden we de Serengeti uit en de Ngorongoro reserve area in, waar we onderweg nog veel wilde dieren zullen zien. Big 5 Tanzania en Zanzibar

Eenmaal bovenop de Ngorongoro Crater, boven de 2.000 meter hoogte ligt Rhino Lodge, waar we zullen genieten van een heerlijk buffet en de komende nacht zullen overnachten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 6: Ngorongoro Crater – Game drive – Mto wa Mbu 

Na een vroeg ontbijt, rijden we via een steile weg de wereldberoemde Ngorongoro Crater in. Big 5 Tanzania en Zanzibar

Onderweg zien we Maasai nederzettingen en op de vulkaanbodem zien we Maasai bevolking met hun kuddes vee. Midden in de Ngorongoro Crater is een groot sodahoudend meer met flamingo’s en pelikanen. In de Crater kun je bijna alle wilde dieren tegenkomen, zelfs de zwarte neushoorn. Geen Giraffen, want die kunnen met hun lange poten de steile afdaling naar de kraterbodem niet maken.

Aan het eind van de middag verlaten we via een mooie groene route de Crater en rijden we richting het leuke ‘Maasai’ en kunstenaars dorp Mto wa Mbu, waar we zullen verblijven in het comfortabele Isoitok Camp in grote safaritenten met privé faciliteiten, op basis van volpension.

Accommodatie: Isoitok Camp

 

DAG 7: Mto wa Mbu – Culturele dag met mountainbike excursie naar Lake Manyara 

Na het ontbijt rijden we in 15 minuten naar het nabijgelegen leuke Mto wa Mbu, een voormalige Maasai nederzetting en nu een heel bruisend dorp met veel kunstkraampjes, tuk tuks, maar vooral heel veel bananenplantages. Big 5 Tanzania en Zanzibar

We stappen op mountainbikes en maken een tourtje door de bezienswaardigheden van Mto wa Mbu en naar de rand van het Lake Manyara. 

Vandaag eten we een locale swahili lunch in Mto wa Mbu en daarna rijden we langzaam terug naar Isoitok Camp bij Lake Manyara. Laat in de middag klim je samen met je lokale gids naar het ‘viewpoint’ waar je geniet van een drankje en een hapje terwijl de zon onder gaat. Schitterend uitzicht over Lake Manyara en de Rift Valley.

Accommodatie: Isoitok Camp 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 8: Arusha – Maasai Village – Moshi 

Vroeg in de ochtend bezoek je samen met een lokale gids een van de boma’s (nederzetting) van de Maasai voor een kijkje achter de schermen. Je ontmoet de maasai mama’s en hun kinderen – de kuddes geiten en koeien. Big 5 Tanzania en Zanzibar

We keren terug in ons camp voor een lekker ontbijt en daarna maken we een wandeling met de lokale Maasai gids die ons zal vertellen over de verschillende bomen en planten die door de Maasai nog steeds worden gebruikt als medicatie.

Na een warme lunch in Isoitok Camp nemen we afscheid van de vriendelijke Maasia en rijden we via Arusha naar Moshi waar we zullen logeren in de leuke Mountain Inn lodge.

Accommodatie: Mountain Inn Lodge 

 

 

 

 

 

DAG 9: Moshi – Mataruni waterval en koffie plantage 

Na het ontbijt rijden we met de jeep de Kilimanjaro berg op naar de Materuni watervallen. Big 5 Tanzania en ZanzibarMateruni is een dorp op de flanken van de Kilimanjaro, waar de chagga stam leeft. Dit was de eerste plek in Oost-Afrika waar de koffie planten werden verbouwd.

Wij gaan dan ook zien en meemaken hoe de koffiebonen met primitieve middelen worden verwerkt tot een heerlijk bakkie koffie.

Na deze leuke en leerzame koffieles wandelen we over de flanken van de Kilimanjaro, in ongeveer 45 minuten, dwars door een dicht begroeid woud naar de bijna 100 meter hoge Mataruni waterval. Een waanzinnig mooie plek, en er is een pool, waar je kunt zwemmen, niet te lang, want het water is kraakhelder, maar erg koud, want je bevind je hier op 2400 meter hoogte. Hier kunnen we ook het eigen gebrouwen bananenbier proefen. Eenmaal terug in Moshi verblijven we in Mountain Inn lodge, waar we zullen genieten van een heerlijk diner en slapen in een goed bed.

Accommodatie: Mountain Inn Lodge

 

 

DAG 10: Moshi – Dar es Salaam – Kipepeo Beach Resort 

Big 5 Tanzania en ZanzibarVandaag vliegen we met een binnenlandese vlucht van Kilimanjaro naar Dar es Salaam Aan de zuidkust van Dar es Salaam overnachten op een heel leuk beachresort met prachtig strand op de camping in strandhutten met bed, of in Afrikaanse ingerichte chalets met eigen douche en toilet. 

Accommodatie: Kipepeo Beach Resort

 

 

 

 

 

 

DAG 11: Dar es Salaam – Kipepeo Beach Resort – relaxen en/of Citytour Dar es Salaam 

Vandaag kunnen we het lekker rustig aan doen en genieten op de leuke resort op een prachtig breed wit zandstrand met wuivende palmbomen en een warme kristalheldere zee. Big 5 Tanzania en ZanzibarOok kunnen we een zeekanotocht maken naar het tegenover liggen eilandje en daar gaan snorkelen, of we maken in de middag we een leuke en leerzame citytour langs de bezienswaardigheden van deze miljoenen stad, zoals de kunstmarkt, de vismarkt, lokale markten en winkelstraten.

 

 

 

 

 

 

 

DAG 12: Dar es Salaam – Zanzibar – Stone Town

Vandaag rijden we eerst naar de ferryhaven voor de overtocht van 1,5 uur naar het exotische eiland Zanzibar, waar we aankomen in Stone TownBig 5 Tanzania en Zanzibar

Stone Town is het culturele hoofdplaatsje van Zanzibar dat bedolven is onder een deken van Arabische invloeden. We verblijven in een comfortabel en statig hotel in het ‘oude’ centrum van Stone Town, ideaal om van hieruit Stone Town te gaan ontdekken.

Accommodatie: Swahili Hotel

 

 

 

 

 

DAG 13: Stone Town – Citytour + Spice Tour + Prison Island 

Vandaag gaan we Stone Town ontdekken en maken we een Spice tour, want Zanzibar is het ‘kruideneiland’, dus daar willen we meer van zien en te weten komen.Big 5 Tanzania en Zanzibar

In de middag steken we met een originele Dhow over naar Prison Island, een prachtig eilandje met witte zandstranden, maar vooral bekend dankzij de reuzenschildpadden die hier leven. Na deze volle excursie dag, die je niet snel meer zult vergeten, rijden we naar de noordkant van het eiland waar we de komende 3 dagen gaan (na)genieten in het exotische Warere Beach Resort.

Warare Beach Resort bij het populaire Nungwi, pal aan een prachtig wit zandstrand) en op ca. 1 km lopen van het Mnarani-aquarium (beschermde vijver voor zeeschildpadden). Warare Beach heeft een mooi zwembad en een privéstrand en ligt in de buurt van diverse bezienswaardigheden. Het verblijf is hier op basis van halfpension.

 

 

 

 

 

DAG 14: Zanzibar – Warere Beach Resort 

Big 5 Tanzania en ZanzibarVandaag heerlijk relaxen op het witte zandstrand. Wil je nog een excursie doen, zoals snorkelen met wilde dolfijnen, of naar het Jozani forest met de red colobusapen, laat het weten en het wordt geregeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 15: Zanzibar – Warere Beach Resort 

Vandaag heerlijk relaxen op het witte zandstrand. Wil je nog een excursie doen, zoals snorkelen met wilde dolfijnen, of een Blue cruise boottour, laat het weten en het wordt geregeld.Big 5 Tanzania en Zanzibar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAG 16: Vertrek dag – vlucht naar huis…of verlengen?

Einde van een zeer complete Big 5 Maasai en Zanzibar safari, cultuur en strandvakantie. Na het ontbijt uitcheken en afhankelijk van de vluchttijd transfer naar het vliegveld van Zanzibar, voor de vlucht terug naar Nederland of België.

Tip! Wilt je langer blijven op Zanzibar, dan kun je eenvoudig extra nachten boeken in Warere Beach resort of een van de andere strandresorts.

 

 

Het verblijf tijdens deze 16 complete Big 5 Maasai en Zanzibar rondreis is in comfortabele Lodges, in luxe ingerichte grote Safaritenten met sanitaire voorzieningen en op Zanzibar in een prachtig hotel in Stone Town en Warere Beach Resort aan het strand, ontworpen in Afrikaanse stijl, met oog voor details en voorzien van alle gemakken!

Big 5 Tanzania en Zanzibar – 16 dagen (maart t/m mei en van 1 nov t/m 19 dec)*

Aantal personen23456
prijs v.a. 16 jaar€ 3495€ 2995€ 2795€ 2595€ 2395

 

 

 

 

*Toeslag overige periodes € 200 p.p.

Kinderkorting:

⇒ kinderen van 2-12 jaar € 495 p.p. en kinderen tussen 12 en 16 jaar € 225 p.p. (bij verblijf op kamer van ouders)

Aankomstdata:

⇒ groepsafari: 6 juli, 13 juli, 20 juli, 3 augustus, 10 en 17 augustus 2019

⇒ privé-safari: dagelijks

 

BIG 5 TANZANIA EN ZANZIBAR – 16 DAGEN

 

Inbegrepen:

• Alle beschreven accommodaties (lodges, Maasai hutten, safaritenten en beach resorts), waarvan een aantal met zwembad, in 2-4 persoons kamers / safari tenten met sanitaire voorzieningen en in beachresorts met douche en toilet.

• In de reisbeschrijving genoemde maaltijden, tijdens de safaridagen altijd op basis van volpension

• Alle parkfees en voor de beschreven nationale parken,”game reserves” en andere te bezoeken gebieden

• Alle beschreven transfers

• Binnenlandse vlucht Kilimanjaro – Dar es Salaam

• Alle beschreven excursies, safari’s en game drives 

• Op safaridagen alle game drives in een 4WD safari jeep met open panorama dak, waarbij je het beste zicht heeft op alles om u heen

• Een professionele Engels sprekende gids/reisleider/chauffeur tijdens de safari dagen

• Drinkwater tijdens de safari dagen

• Ferryovertocht Dar es Salaam – Zanzibar

• Transfers

• Verblijf in Beachresort Zanzibar op basis van halfpension (andere Beach resorts naar keuze)

Niet inbegrepen:

• Internationale vluchten, maar wel door ons te boeken

• Visum ($50 p.p., bij aankomst in Tanzania te betalen)

• Reisverzekering & annuleringsverzekering

• Niet genoemde maaltijden

• Optionele transfers, excursies en game drives

• Persoonlijke uitgaven

• Fooien

• Alcoholische en non-alcoholische drankjes

Email mij deze pagina link.