ARUSHA NATIONAAL PARK

Arusha National Park is het dichtstbijzijnde wild- en natuurreservaat van Arusha. Het is één van de kleinste parken van Tanzania, maar zeer indrukwekkend, met uitzicht op twee reusachtige bergen, met de Mount Meru (4565m) in het park en de Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika (5859m) pal achter het park. Het landschap in het westen is ruig en bergachtig en in het zuidoosten ligt de Ngurdoto krater en wordt ook wel de kleine Ngorongoro krater genoemd. In het noordoosten van Arusha NP liggen de Momella meren, die in het broedseizoen van de flamingo’s prachtig roze kleuren.

Wildlife

Hoewel er geen leeuwen in het Arusha National Park park leven, kom je hier veel andere interessante wilde dieren tegen zoals, waterbokken, giraffen, impala’s, buffels en veel exotische vogels. Het Arusha park is bovendien bekend om de black & white colobus monkeys die in de bossen leven.

Oppervlakte park: 137 km²

Locatie: Afstand vanaf Arusha; ca. 30 minuten

Activiteiten: Game drives, wandelsafari’s, kano tochten, beklimming Mount Meru

 

Activiteiten in Arusha Nationaal Park

Game drives

Tijdens een game drive door het Arusha National Park rijden we eerst door een dicht bos en vervolgens langs de verschillende Momella meren. Daarna doen we de Ngurdoto krater aangedaan. Net als de bekende Ngorongoro krater is dit een ingestorte vulkaankegel en hoewel kleiner biedt deze krater ook prachtige vergezichten!

Wandelsafari’s*

Een wandelsafari is de ideale manier om van dichtbij wilde dieren te spotten en te genieten van al het natuurschoon. Arusha National Park is één van de weinige parken in Tanzania waar je onder begeleiding van een gewapende ranger een wandelsafari kunt ondernemen. Tijdens een wandelsafari kom je bijna zeker waterbokken, impala’s, zebra;s, buffels, giraffen, olifanten, colobusapen, bavianen en diverse exotische vogels tegen. Tijdens de wandelsafari komen we ook bij een waterval, waar je een verfrissende douche kunt nemen!

Kanotocht over de Momella meren*

Onder begeleiding van een ervaren gids varen we langs de oevers van de Momella meren waar giraffen, olifanten, waterbokken en buffels hun dorst

komen lessen. Bij helder weer zullen we de Mount Meru en de besneeuwde top van Mount Kilimanjaro zien!

* wandelsafari’s en kanotochten worden meestal gedaan in combinatie met een game drive.

Beklimming Mount Meru

Mocht u graag een berg beklimmen, maar niet zo veel tijd hebben, dan is Mount Meru een geweldig alternatief op de beklimming van Mount Kilimanjaro. De tocht start vanaf de Momella poort en tijdens de beklimming heb je prachtig uitzichten over de Rift vallei en Mount Kilimanjaro! De top met de krater van Mount Meru kun je in 3 dagen bereiken.

arusha nationaal park

 

arusha nationaal park

Arusha Nationaal Park

 

Email mij deze pagina link.