kenia safaris

BESTE VAN KENIA & STRAND:

 • Dag 1: Aankomst Nairobi – Wildebeest Eco Camp
 • Dag 2: Sheldrick Elephant Orphanage  
 • Dag 3: Nairobi – Lake Nakuru
 • Dag 4: Lake Nakuru – Lake Naivasha
 • Dag 5: Hell’s Gate – Cycling & Hiking
 • Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara
 • Dag 7: Masai Mara
 • Dag 8: Masai Mara – Nairobi
 • Dag 9: Binnenlandse vlucht naar Diani Beach 
 • Dag 10: Diani Beach – The Kenyaway resort
 • Dag 11: Diani Beach – The Kenyaway resort
 • Dag 12: Diani Beach – The Kenyaway resort
 • Dag 13: Transfer Mombassa – vlucht naar huis

 

VRAAG DEZE SAFARI AAN

 

Kenia safaris

HET BESTE VAN KENIA EN DIANI BEACH - 13 dagen v.a. € 1.895,- p.p.

BESTE VAN KENIA EN dianI beach

Lake Nakuru-Lake Naivasha-Hell’s gate-Masai Mara-Diani Beach

13 daagse safari en strandvakantie

Kenia is een van de meest bekende safari landen van Afrika, waar heel wilde dieren waaronder de Big-5 leven in goed beschermde Nationale Parken. Ontdek tijdens een indrukwekkende safari 4 van de mooiste wild- en natuurparken van Kenia en ga daarna heerlijk relaxen op parelwitte zandstranden van Diani Beach in het leuke exotische Beachresort The Kenya Way

Maak kennis met het trotse Maasai volk en kom oog in oog te staan met olifanten, zebra’s, gnoes, nijlpaarden, buffels, leeuwen en diverse gazelles. Per mountainbike ontdekken we het bijzondere Hell’s Gate Nationaal Park en fietsen we tussen giraffes, gazelles, knobbelzwijnen (Pumba’s), bavianen en zebra’s. We maken een bootsafari over het Lake Naivasha vol nijlpaarden en krokodillen.

Aanschouw het grootste spektakel ter wereld; de Migratie van bijna 2 miljoen Gnoes en Zebra’s, gevolgd door diverse gazellen die jaarlijks door de Masai Mara rondtrekken op zoek naar verse graslanden.

Furahia (swahili voor geniet)…

 

ACCOMMODATIES KENIA SAFARIS

Alle Hotels, Lodges, Tented Camps en Beach resorts waar u tijdens Kenia Safaris verblijft, zijn met grote zorg door ons geselecteerd. Hierbij letten wij speciaal op de ligging, hygiëne, sfeer, eten, service en de prijs-kwaliteit verhouding.

Wij vinden dat het zien van wilde dieren heel belangrijk is, maar ook waar u na uw safari zult eten en slapen en waar het fantastisch is om een dagje te relaxen, voordat u naar het volgende hoogtepunt in de Kenia safari reis gaat! 

 

Waarom Boeken bij Safari Adventures?

Meer dan 25 jaar Afrika Ervaring  –  Veilig en Verzekerd – Beste prijs-kwaliteit 

Lid van en SGR – Nederlands agentschap in Kenia 

 

 

DAG TOT DAG PROGRAMMA

Beste van Kenia Safari & Strand

 

Dag 1: Aankomst Nairobi vliegveld

Na aankomst op het Nairobi vliegveld worden jullie naar het Wildebeest Eco Camp gebracht voor overnachting in een garden tent op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Sheldrick Elephant– Orphanage + Giraffe Center

Een rustige start van de reis waarbij jullie rond 10 uur worden opgehaald voor een halve dag tour in Nairobi. Ontmoet de weesolifantjes grenzend aan het nationaal park Nairobi bij de Sheldrick Elephant Orphanage en we brengen een bezoek het giraffencentrum waar je zelf giraffen kunt laten eten uit je hand vanaf een verhoogd platform.

Lunch en diner op eigen gelegenheid en overnachting in Wildebeest Eco Camp in een safritent op basis van logies en ontbijt.  Accommodatie: Wildebeest Eco Camp 

Dag 3: Nairobi naar LAKE NAKURU

Vandaag start de safari rondreis Beste van Kenia! We vertrekken halverwege de ochtend vanuit Nairobi en rijden door de Great Rift Valley. We maken een korte stop bij de Escarpment voor een panoramisch uitkijkpunt over de imposante Riftvallei.

Vervolgens rijden we naar Lake Nakuru Nationaal Park. Bij aankomst wacht ons een heerlijke lunch. Na de lunch verkennen we per safari-jeep de bosrijke graslanden van het mooie Lake Nakuru National Park, waar we naast veel wilde dieren ook de witte en zwarte neushoorns kunnen tegenkomen. 

In de avond diner en overnachting in Flamingo Hill Camp

Dag 4: lake nakuru Nationaal Park – lake naivasha nationaal park

s’ Morgens vroeg maken we een game drive per jeep langs het meer en dan rijden we via een magnifieke route naar het nabijgelegen Lake Naivasha. Dit is het grootste zoetwatermeer van Kenia en wordt ook wel het mooiste meer van Kenia’s Rift Valley Lakes genoemd. We stoppen we bij Crescent Island, waar je kunt wandelen tussen de wilde dieren! In de namiddag maken we een 1-uur durende bootsafari over het Lake Naivasha vol nijlpaarden en krokodillen. De ideale manier om het meer te verkennen en een unieke kans om nijlpaarden en diverse vogelsoorten te bewonderen.

We verblijven in Camp Carnelleys in een lake front banda; deze eco-vriendelijke banda’s zijn eenvoudig ingericht, maar zeer comfortabel. In het restaurant genieten we van een heerlijke avondmaaltijd.

Dag 5: fietssafari hell’s gate nationaal park

Na het ontbijt rijden we met lunchpakketten en mountainbikes naar Hell’s Gate National Park. Dit is een uniek park waar je kunt lopen /fietsen te midden van wilde dieren, zoals giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen en vele soorten gazelles. In dit uniele park is er ook een kloof , waar we te voet kunnen verkennen. Een maal terug in Camp Carnelleys is er voldoende tijd om te relaxen. In de avond diner en overnachting in het restaurant van Camp Carnelleys. 

Dag 6: lake naivasha naar masai mara

Na het ontbijt rijden we via Narok (ten zuidwesten van Nairobi); de grootste handelsplaats in de regio en tevens de laatste grote plaats, voordat we de wereldberoemde Maasai Mara binnengaan. Onderweg naar onze verblijfplaats maken we al een mooie Game drive en zullen we veel wilde (roof)dieren zien

Zodra we arriveren in onze volgende verblijfplaats, het luxe Osero Lodge, wacht ons een heerlijke warme lunch. Daarna maken we weer per jeep een prachtige Game drive en afhankelijk van de periode kunnen we de Migratie tegenkomen. Diner en overnachting in Osero Lodge.

Dag 7: Masai Mara Nationaal Park  

Vandaag maken we een uigebreide game drive over glooiende graslanden en open vlaktes van de Maasai Mara. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen we de jaarlijkse Migratie van de honderduizenden wildebeesten (gnoes), zebra’s en gazelles tegenkomen, altijd goed voor veel spektakel, want de hoefdieren worden constant bedreigd door hongerige leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s.

In de namiddag sundowner bij Osero Lodge, gevolgd door een heerlijk diner en overnachting. 

Dag 8: Transfer naar Nairobi -– Kenyaways Beach Resort

Na het ontbijt gaan we op bezoek bij een Maasai dorp. Leer meer over deze stam en neem een kijkje in een echte manyatta (Maasaihut). Vervolgens rijden we terug naar Nairobi in de namiddag. Lunch en diner op eigen gelegenheid en overnachting bij Wildebeest Eco Camp in een safaritent op basis van logies en ontbijt.

Dag 9 t/m Dag 12: Keniaanse zuidkust – Kenyaways Beach Resort – 

De komende 4 dagen kunnen jullie volledig ontspannen en tot rust komen aan het prachtige strand van Diani – Galu. Verwen jezelf met een lekkere cocktail bij een van de barretjes, relax bij het zwembad op een ligbed met een goed boek of van een massage. Kenyaways Beach Resortl biedt ook diverse mogelijkheden aan watersportactiviteiten.

Dag 13: Einde van de reis transfer Mombassa vliegveld

De laatste dag van de reis is aangebroken. Wij brengen jullie naar de internationale luchthaven van Mombassa voor de binnenlandse vlucht naar Nairobi voor jullie vlucht terug naar Amsterdam of Brussel.

bESTE VAN KENIA Safari EN strand 

 

Deze 12-daagse safari & strand rondreis start in Nairobi en staat in het teken van veel wilde dieren zien, waaronder de Big 5 in twee bekende natuur- en wildreservaten en eindigt aan de zuidkust van Mombassa in een heel leuk exotisch beachresort The kenyaway.

KENIA SAFARIS

 

 

 

 

Beste van Kenia

 

 

 

Beste van Kenia

 

 

 

 

Beste van Kenia

 

beste van kenia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BESTE VAN KENIA & DIANi BEACH – 13 DAGEN

Prijzen: v.a. € 1895 p.p. (6 personen in april) t/m € 2795 p.p. (2 personen in augustus en kerstperiode)

Aantal deelnemers per reisdatum: minimum 2 personen en maximum 6 personen per jeep

Kinderkorting: van 4-12 jaar 40% – 13-16 jaar 20%, op basis van kinderen op de kamer van de ouders.

In de reissom inbegrepen:

 • alle transfers, ook van vliegveld Nairobi retour
 • binnenlandse vlucht van Mombassa – Nairobi
 • alle overnachtingen in kamers en Tented Camps met douche en toilet
 • entree Giraffe Center and Sheldrick Elephant Orphanage
 • alle parkfees in Lake Nakuru, Naivaisha, Hell’s Gate en Masai Mara
 • boottocht, fietexcursie en bezoek Maasia dorp
 • game drives in 4-wheeldrive jeeps met opklapbaar foto/filmdak
 • tijdens safaridagen alle maaltijden; ontbijt, lunch(pakket) en diners
 • tijdens strandverblijf Diani Beach op basis van logies en ontbijt
 • 1 liter bronwater per persoon per safaridag
 • professionele Engelstalige chauffeur/gids

Niet in de reissom inbegrepen:

 • retourvlucht Nairobi, al v.a. ca. € 550 p.p. bij ons te boeken met prijsgarantie!
 • visumkosten $ 50 p.p. 
 • overige dranken
 • fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering

 

 

VRAAG DEZE SAFARI AAN
Email mij deze pagina link.