MIKUMI NATIONAL PARK

Het Mikumi National Park is het 4e grote wildpark van Tanzania. Het is een zeer toegankelijk wildreservaat met een prachtige natuur, dat deel uit maakt van de veel grotere Selous game reserve. Mikumi wordt versierd door baobab bomen en de grootste baobab boom is te vinden op een van de campingplekken. Het Mikumi National park is een mooi en gevarieerd natuurpark en is uitstekend te combineren met een verblijf op Zanzibar, of in een strandresort aan de kust bij Dar es Salaam.

Wildlife

In het Mikumi National Park leven veel olifanten, maar ook buffels, giraffen, wildebeesten, sabelantilopen, impala’s, kudu’s, bavianen, wrattenzwijnen en zebra’s. Deze trekken weer roofdieren zoals leeuwen en luipaarden en er zijn zelfs groepjes wilde honden gezien. Op de neushoorn na kun je hier dus de Big 5 tegenkomen.

In de hippopool, waar je mag rondlopen, liggen nijlpaarden en krokodillen. Langs de oevers scharrelen exotische vogels, waaronder de bijzondere hamerkopvogel. Een prima plek voor een sundowner! Dwars door het park stroomt van het zuiden naar het noorden de Mkata rivier, die vervolgens overgaat in de Wami rivier en zijn weg zoekt naar de Indische Oceaan.

Oppervlakte park: ca. 3.250 km²

Locatie: afstand vanaf Dar es Salaam: ca. 4-5 uur