KILIMANJARO NATIONAL PARK

In Kilimanjaro National Park ligt de hoogste berg de Kilimanjaro (5895m) en wordt ook wel ‘het dak’ van Afrika genoemd. Jaarlijks komen duizenden bergbeklimmers hier naartoe om de top te bedwingen. De bekendste routes zijn de Marangu route, de Machame route en de Lemosho route, waarbij je in 5 tot 9 dagen de Uhuru top kunt bedwingen.

Wildlife

De volgende dieren kunnen worden waargenomen in het Klimanjaro park: diverse knaagdieren, de bushbuck, rode en grijze duiker, de Kaapse buffel, olifanten, de zwart-witte colobus apen, blauwe apen en zelfs luipaarden. 

Beklimmingen Kilimanjaro

De altijd besneeuwde top van de Kilimanjaro torent ver boven het noordelijke land en de bergen van Tanzania uit. Het landschap is betoverend mooi en heel gevarieerd. Op de lagere hellingen bevinden zich  voornamelijk bananen, koffie en maisplantages, die in de levensbehoefte van de lokale bevolking voorzien. Eenmaal binnen het Nationale Park verandert het landschap, dichte begroeide regenwouden gaan over in maanlandschappen met een hele speciale plantengroei van reuze cactussen en lobelia’s. Dichter bij de top wordt het landschap steeds ruiger en wordt het gedomineerd door rotsen, sneeuw en ijs.

Het beklimmen van de Mount Kilimanjaro staat op veel ‘nog te doen’ lijstjes van veel liefhebbers van de bergsport. De Kilimanjaro is niet alleen de hoogste berg van Afrika, maar ook een van ‘makkelijkst’ te bereiken hoge toppen in de wereld. De meeste deelnemers bereiken de top met alleen een wandelstok, noodzakelijke beschermende kleding en een flink portie doorzettingsvermogen. Diegenen die Uhuru Peak (5895m) bereiken, worden beloond met een klimcertificaat.

Beste periode om de Kilimanjaro te beklimmen

Januari, februari, juni, juli, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om de Kilimanjaro te gaan beklimmen.

Er zijn diverse routes om de Kilimanjaro te beklimmen, de bekendste zijn:

  • De Marangu route (6-daagse): de kortste en de meest voordelige route. In 5 dagen kun je de top langs de oostelijke kant bereiken en het is de enige route waarbij er in hutten wordt overnacht met bedden en matrassen.
  • De Lemosho route (8-9-daagse): de langste route, maar ook mooiste route,  waarbij je de meeste kans hebt om wilde dieren tegen te komen zoals colobusapen, zebra’s, impala’s, giraffen en zelfs buffels en olifanten. Tijdens deze beklimming wordt er overnacht in tenten.

Voor klimarrangementen klik hier…

Kilimanjaro - basiscamp

 

Kilimanjaro - Tanzania

Kilimanjaro - tanzania